Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

20 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…

Φίλες και φίλοι γεια χαρά! Σας παρουσιάζω τα βιβλία του καλοκαιριού. Τα περισσότερα από αυτά τα έχω διαβάσει και τα έχω φυλαγμένα στην καρδιά μου. Με κάποια έκλαψα και με κάποια άλλα χαμογέλασα. Το σίγουρο είναι πως ταξίδεψα μακριά και μαζί τους πέρασα πολύ όμορφα…

 

ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ | ΠΟΛΥΞΕΝΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ




Η Πολυξένη άνοιξε τον φάκελο που κρατούσε στα χέρια της. Ένα εξώφυλλο περιοδικού πρόβαλε μπροστά στα μάτια της και της έκοψε την ανάσα. Ήταν η κοπέλα που την επισκεπτόταν στα όνειρά της. Η ομοιότητά τους ήταν συγκλονιστική!

Αυτή είναι η μητέρα σου.

Τα καλλιγραφικά γράμματα της γιαγιάς της έκαναν τις συστάσεις.

Σε ένα άλλο εξώφυλλο χαμογελούσε παιχνιδιάρικα και πίσω της ήταν ένας άντρας· κάποιος είχε κυκλώσει τη μορφή του.

Αυτός είναι ο πατέρας σου, διάβασε και αναρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε ούτε μια φωτογραφία του στο σπίτι όπου έμενε με την Ασημίνα. Ήταν ένας ωραίος άντρας, ένας άντρας που είχε το ερωτευμένο βλέμμα του καρφωμένο στη μάνα της.

Τουλάχιστον γεννήθηκα από έρωτα, σκέφτηκε κι ευχήθηκε, αν κάποτε αποκτούσε ένα παιδί, να ήταν από έρωτα.

Μια λευκή κόλα χαρτί, που από τα χρόνια είχε ελαφρώς κιτρινίσει στις άκρες, ήταν διπλωμένη στα δύο. Την άνοιξε σχεδόν ευλαβικά για να μην τη σκίσει και διάβασε μία και μόνο λέξη: ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Αυτή τη λέξη και μια απάντηση στο «γιατί», που της έτρωγε χρόνια την ψυχή, περίμενε η Πολυξένη από την Ασημίνα. Μα η συγγνώμη απαιτεί γενναιότητα και οι απαντήσεις αλήθεια, κι αυτή η γυναίκα δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτές τις αξίες. Καταχράστηκε καθετί δικό της –την ταυτότητά της, τα γνήσια έγγραφά της, την περιουσία της– κάνοντάς τη να νιώθει πως δεν ανήκει πουθενά· πως είναι… Πολύ-ξένη.

 

Θα έρθει άραγε η λύτρωση; Και αν ναι, για ποια από τις δύο;

 

ΜΑΝΙΝΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ | ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ




1826. Το Μεσολόγγι χάνεται, αλλά η Έξοδος γίνεται κραυγή ελευθερίας που αντηχεί σε όλη την Υφήλιο. Οι αμφιταλαντευόμενες μέχρι τότε Μεγάλες Δυνάμεις συντάσσονται με τους «ραγιάδες» και σύντομα η άκρη της Βαλκανικής, από ταλαίπωρη γωνιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γίνεται Ελλάδα…

 

1827. Η Σάνα και η Ρουθ, δυο γυναίκες που επέζησαν από την Έξοδο έχουν μετατρέψει ένα ξεχασμένο αρχαίο φρούριο και εγκαταλειμμένο μοναστήρι στην Ανατολική Μακεδονία, σε καταφύγιο για κορίτσια που σώζουν από τα σκλαβοπάζαρα. Εκεί, στο «Βουνό», όπως το λένε μεταξύ τους, μαθαίνουν στα κορίτσια γράμματα, επιβίωση και ελευθερία…

 

Σε μια από τις επισκέψεις της στο παζάρι των σκλάβων στην Πόλη, η Σάνα, ενώ προσπαθεί να σώσει δύο μικρά κορίτσια, ανακαλύπτει μια ακόμα επιζήσασα της Εξόδου, σκλάβα των Οθωμανών. Μια σκλάβα που για τη σωτηρία της χρειάζονται ένας στρατός και ένας πόλεμος. Και αντί γι’ αυτά υπάρχουν μόνο η Σάνα, ο σιωπηλός Αράμ, που μπορεί να είναι μισός λύκος, ένας σκύλος που είναι μισός λύκος, και τα μικρά κορίτσια. Που είναι όσο μικρά χρειάζεται ώστε να πιστεύουν ότι θα φτάσουν στην Πόλη χωρίς να γίνουν αντιληπτά, θα ελευθερώσουν τη Μαρία, θα το σκάσουν μαζί της και θα ξαναβρεθούν πίσω στην ασφάλεια του «Βουνού», με μόνα όπλα τους τους αμανέδες και το φύλο τους…

 

Και κάπως έτσι, η Μανίνα Ζουμπουλάκη μας παραδίδει ένα επεισόδιο από τα πολλά εκείνα που, μυθολογημένα ή όχι, έκαναν την Ελλάδα να αυτοπραγματωθεί ως ελεύθερη χώρα έχοντας πίσω της ένα ολόκληρο Μεσολόγγι και μπροστά της μια ολόκληρη νέα πραγματικότητα.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ | ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ




Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολο­γίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.

 

Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.

 

Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδο­ξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών, και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

 

ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ | ΖΩΝΗ 5 | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

 


«Καλώς ήρθατε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ.

Εδώ απαγορεύΟΝται η θλίψη και κάθε της έκφραση.

Εδώ απαγορεύΟΝται το δάκρυ και το μαύρο χρώμα.

Εδώ απαγορεύΟΝται ο πόνος και η μνήμη του».

 

Η ιστορία της γυναίκας που πέρασε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ για να ανταμώσει ξανά το παιδί της. Η μόνη της αποστολή είναι να μη δακρύσει, να μη λυγίσει ό,τι κι αν αντικρίσουν τα μάτια της.

Και ίσως να τα καταφέρει… Αρκεί να πάψει να ψιθυρίζει τα βράδια πως άλλο βασανιστήριο δεν γνώρισε πέρα από κείνο της φωνής του.

 

Η Ειρήνη Βαρδάκη με το νέο της βιβλίο μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο παράλληλο, εκεί όπου όλα θυμίζουν έντονα το σήμερα…

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ | ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

 


Χανιά, σήμερα

Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;

Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

 

Χανιά, 1900-1922

Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυτρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρωτα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;

Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώ­να μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…

 

ΑΡΙΑΔΝΗ | SAINT JENNIFER | ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAKTOS




 

Το μυθιστόρημα - best seller των Sunday Times που αναβιώνει μαγευτικά τον αρχαίο μύθο της Αριάδνης

 

Πριγκήπισσα της Κνωσσού, η Αριάδνη βιώνει το δέος που προκαλεί ο αδελφός της, ο Μινόταυρος, κλεισμένος στον Λαβύρινθο που σχεδίασε ειδικά γι'αυτόν ο Δαίδαλος. Ο τρόμος και τα προσεχτικά φυλαγμένα μυστικά στοιχειώνουν τη ζωή του παλατιού.

 

Η Αριάδνη θα προσπαθήσει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Θα ερωτευθεί έναν ήρωα. Θα γίνει η σύντροφος ενός θεού. Πλάι σε αυτούς τους άνδρες που λατρεύονται χωρίς αμφισβήτηση, ποια είναι η θέση της, αυτής, της θνητής και γυναίκας; Ποια είναι η θέση της αδελφής της, της Φαίδρας; Ποια μπορεί να είναι η μοίρα των γυναικών όταν οι άνδρες προσπαθούν να διαφεντεύσουν τον κόσμο ή κυνηγούν τη δόξα;

 

Ένα μυθιστόρημα που φέρνει στην καρδιά της αφήγησης τις γυναίκες των αρχαίων ελληνικών μύθων...


ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ | Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAKTOS




Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι θα γίνει όταν θα φύγει από τον όμορφο τούτο κόσμο;

Ο Άλεξ, ένας επιτυχημένος Έλληνας που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, θα το μάθει. Θα παρακολουθήσει την πορεία της οικογένειάς του, της γυναίκας και των παιδιών του, μετά τον θάνατό του. Θα επιστρέψει στο νησί όπου γεννήθηκε, στη Λέσβο, και εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αλήθειες της ζωής του και τον πρώτο του έρωτα.

Ένας γοητευτικός δικηγόρος, μια όμορφη Αμερικανίδα, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, ένας δολοφόνος… Μια δίκη, μια βίαιη απαγωγή, ένας ερευνητής γιατρός, μια ανίατη ασθένεια, ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ, μια όμορφη καλόγρια και ένα χωριατοκόριτσο που αφήνεται στον έρωτα συνθέτουν το παζλ της ιστορίας.

Καταλύτης η αληθινή αγάπη που θα κάνει το θαύμα της.

Η συνέχεια στο βιβλίο και αργότερα στη μεγάλη οθόνη.

 

 

Ο ΑΣΒΟΣ | WINTER P. FREDRIC | ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAKTOS





Κάθε χρόνο τη νύχτα της 6ης Νοεμβρίου ένας κατ’ εξακολούθηση δολοφόνος που τον αποκαλούν Ασβό εισβάλλει από το πάτωμα του υπογείου στο σπίτι του θύματος που έχει επιλέξει. Σέρνει το θύμα του μέσα στο έδαφος και εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη.

Ένα πρωί, η εκδότρια Άνικα Γκράνλουντ βρίσκει ένα λασπωμένο χειρόγραφο έξω από την πόρτα του γραφείου της. Φέρει τον τίτλο «Είμαι ο Ασβός» και αποτελεί τη νοσηρή βιογραφία ενός κατά συρροή δολοφόνου που ζει κάτω από τη γη. Η Άνικα βλέπει σε αυτό μια ευκαιρία να σώσει τον εκδοτικό της οίκο, που απειλείται με πτώχευση αν δεν βρεθεί άμεσα ένα μπεστ-σέλερ. Αποφασίζει να το εκδώσει, αν και γνωρίζει ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις. Η αμφιλεγόμενη απόφασή της την οδηγεί σε βαθιά σκοτάδια που νόμιζε πως είχε θάψει από παιδί.

Ποιος είναι ο Ασβός; Ποιος έγραψε το βιβλίο; Και ποιος ελλοχεύει κάτω από το έδαφος;

 

Ο Ασβός είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υπερφυσικά στοιχεία, που μας δείχνει πόσο εύθραυστη μπορεί να γίνει η ψυχή του ανθρώπου όταν πιέζεται υπερβολικά.

 

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΟΥΜ | ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΘΙΖΩ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ




 

Ο Φίλιππος Δελλής οδηγώντας ένα βροχερό απόγευμα προβληματίζεται με τη διάγνωση που μόλις του έχει ανακοινωθεί. Καρκίνος.

 

Ο νους του, σαν κινούμενη κάμερα, στρέφεται στα παλιά για να εξηγήσει και να αντέξει τα καινούργια. Επανεξετάζει γεγονότα που τον σημάδεψαν, ανατρέχει στους έρωτες και στις οικογενειακές σχέσεις, στη βία και την κακοποίηση των παιδικών και εφηβικών χρόνων, στις ματαιώσεις της ενηλικίωσης αλλά και στις ασύμμετρες συγκρούσεις με τις κοινωνικές προκαταλήψεις.

 

Στον δρόμο του συστοιχίες δέντρων. Στον ίσκιο τους, ως άνθρωπος που ακολουθεί τα όνειρά του, ο Φίλιππος δεν παρασύρεται από τις αντιξοότητες. Θα αναμετρηθεί με φόβους και βεβαιότητες, για να αποδείξει ότι η ζωή είναι μοναδική, γλυκιά και απρόβλεπτη και ότι οι άνθρωποι μπορούν να ξανανθίσουν – ακόμα και στο σκοτάδι.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ | Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ




 

Σμύρνη, 9 Σεπτεμβρίου 1922. Ο νεαρός Αρίστος Κογκαλίδης αποφασίζει να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να καταφύγει με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Ξέρει ότι η μέρα της καταστροφής πλησιάζει και ο μοναδικός τρόπος να σωθούν είναι να ακολουθήσουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Δεν τον φοβίζει το μέλλον, καθώς θα πάρει μαζί του όλα εκείνα που θα του επιτρέψουν να ξεκινήσει μια νέα ζωή: χρήματα, κοσμήματα αλλά και τον πολύτιμο θησαυρό του… Όμως, ο νεαρός Γαβρίλης Ραγιόγλου ανατρέπει την τελευταία στιγμή τα σχέδιά του με τον χειρότερο τρόπο…

 

Αθήνα, σήμερα. Όταν ο αιωνόβιος Χριστόδουλος Ραγιόγλου δολοφονείται, ο συνταξιούχος πλέον αστυνομικός Μάνος Βαρσάμης, παλιός φίλος του θύματος, και η ψυχολόγος Έλσα Γληνού αναλαμβάνουν την υπόθεση. Όσοι ήταν κοντά του μπαίνουν στο στόχαστρο του Βαρσάμη που πιστεύει πως ένας από αυτούς είναι ο δολοφόνος. Όταν, όμως, η Έλσα συνειδητοποιεί πως όλοι τους σχετίζονται με τη Σμύρνη, οι ισορροπίες ανατρέπονται και τα νέα δεδομένα οδηγούν σε ένα ακόμα έγκλημα και μια απόπειρα δολοφονίας.

 

Το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν και καλά κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στο φως. Ποιος θέλησε να σκοτώσει έναν άνθρωπο που ήδη βρισκόταν στο κατώφλι του θανάτου; Ο Μάνος και η Έλσα, στην προσπάθειά τους να ξετυλίξουν το κουβάρι αυτής της τόσο σκοτεινής υπόθεσης, καλούνται να ανατρέξουν στο 1922…

 

Όλα οδηγούν στη Σμύρνη… ή ξεκινούν αποκεί…

 

Η ΠΤΩΣΗ | NEWMAN T. J. | ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAKTOS










Μόλις επιβιβαστήκατε σε μια πτήση προς Νέα Υόρκη.

 

Υπάρχουν άλλοι 143 επιβάτες.

 

Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι 30 λεπτά πριν την πτήση

η οικογένεια του πιλότου έπεσε θύμα απαγωγής.

 

Για να ζήσει η οικογένειά του,

πρέπει όλοι οι επιβάτες της πτήσης σας να πεθάνουν.

 

Ο μόνος τρόπος για να σώσει την οικογένειά του

είναι να ακολουθήσει ο πιλότος τις εντολές και να ρίξει το αεροπλάνο.

 

Καλή πτήση!

 

Το θρίλερ που πούλησε πάνω από 22.000 βιβλία την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ, το καλοκαίρι του 2021, τώρα από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ!


ΟΥΡΑΝΙΑ Ν. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ | ΛΙΜΠΕΡΤΑΛΙΑ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ




 

«Η Λιμπερτάλια δεν ήταν μία συνηθισμένη ευρωπαϊκή κοινωνία των καιρών. Ήταν ό,τι περισσότερο ονειρεύτηκε και ό,τι περισσότερο φοβήθηκε ποτέ η Ευρώπη».

 

Στα τέλη του 17ου αιώνα, μετά την καταδίκη του πατέρα της ως αιρετικού, η Σιμπίλ αποφασίζει στα δεκαεννέα της χρόνια να εγκαταλείψει τη Μασσαλία αναζητώντας μια διαφορετική ζωή κι ένα καταφύγιο ελευθερίας.

 

Το καταφύγιο αυτό θα το βρει σε μια πειρατική ουτοπία, τη Λιμπερτάλια που είχε ιδρύσει σε μια ακτή της Μαδαγασκάρης ο καπετάνιος Τζέιμς Μισόν μαζί με άλλους συντρόφους του, πειρατές και ρενεγκάτο – όπως αποκαλούνταν τότε οι αρνησίθρησκοι. Εκεί, η Σιμπίλ θα γνωρίσει τον έρωτα χωρίς τις προκαταλήψεις των καιρών της και θα έρθει αντιμέτωπη με κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την ιδανική κοινωνία, την ανθρώπινη φύση και την τραγικότητά της.

 

 

 

 

ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ | PAULA HAWKINS | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ




 

Άνθρωποι τόσο διαφορετικοί, που όμως μοιράζονται κάτι κοινό… οι ζωές τους έχουν καταστραφεί. Αθώοι ή ένοχοι, όλοι τους φαίνονται μπλεγμένοι. Ένα θρίλερ που δεν θα θες να αφήσεις από τα χέρια σου! Έχει ήδη μεταφραστεί σε 14 γλώσσες πολλούς μήνες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του.

 

ΠΑΜ ΤΖΕΝΟΦ | Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΑΣΤΕΡΙ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

 


 

 

ΚΡΑΚΟΒΙΑ, 1942

 

Η Σάντι Γκολτ είναι δεκαοχτώ χρονών και ζει με τους γονείς της μέσα στον τρόμο του γκέτο της Κρακοβίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν οι ναζί εκκενώνουν το γκέτο, η Σάντι και η έγκυος μητέρα της αναγκάζονται να καταφύγουν στους υπονόμους που εκτείνονται κάτω από την πόλη. Κάποια μέρα η Σάντι βλέπει μέσα από μια σχάρα ένα κορίτσι στην ηλικία της να κρατάει ένα μπουκέτο λουλούδια.

 

Η Έλλα Στέπανεκ είναι μια εύπορη Πολωνή που ζει μαζί με τη μητριά της, η οποία έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τους Γερμανούς κατακτητές. Οι φίλες της την περιφρονούν και νοσταλγεί τον αρραβωνιαστικό της που λείπει στον πόλεμο, έτσι μες στη μοναξιά της συνηθίζει να περιδιαβαίνει στους δρόμους της Κρακοβίας. Όταν πάει για ένα θέλημα στην αγορά, αντιλαμβάνεται κάτι να κινείται κάτω από τη σχάρα του δρόμου. Η Έλλα αποφασίζει να βοη­θήσει τη Σάντι, και ένας δεσμός αρχίζει να σχηματίζεται ανάμεσα στις δύο κοπέλες. Καθώς, όμως, οι κίνδυνοι του πολέμου αρχίζουν να τις απειλούν όλο και περισσότερο, οι ζωές τους αλλάζουν δραματικά και οι ίδιες έρχονται αντιμέτωπες με τον θάνατο…

 

ΒΕΞ ΚΙΝΓΚ | ΓΙΝΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ






 

Η ΖΩΗ ΣΟΥ

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ!

Βρες την αληθινή εσωτερική πληρότητα, θεράπευσε τα τραύματά σου και απόκτησε διαύγεια, αντοχή και ελευθερία.

 

Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει:

 

● Να μάθεις να χρησιμοποιείς την ενέργεια του σώματός σου.

● Να εξερευνήσεις και να αυξήσεις τις εσωτερικές σου δονήσεις.

● Να δημιουργήσεις θετικές σχέσεις.

● Να αναθεωρήσεις τα περιοριστικά σου πιστεύω.

● Να ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό και να δεχτείς περισσότερες χαρούμενες εμπειρίες στη ζωή.

 

Μια από τις μεγαλύτερες πράξεις αγάπης για τον εαυτό σου είναι να αναλάβεις τον έλεγχο της αυτοθεραπείας σου. Αφοσιώσου σε αυτή τη διαδικασία και ανακάλυψε την ενέργεια που ρέει μέσα σου και ακτινοβολεί στον κόσμο!



Η ΠΛΟΚΗ | ΤΖΙΝ ΧΑΝΦ ΚΟΡΕΛΙΤΖ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ




 

 Ο άλλοτε πολλά υποσχόμενος συγγραφέας Τζέικομπ Φιντς Μπόνερ διδάσκει σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, παλεύοντας να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από τον αυτοσεβασμό του, καθώς δεν έχει εκδώσει –ούτε καν γράψει– κάτι αξιόλογο εδώ και χρόνια. Όταν ο Έβαν Πάρκερ, ο πιο αλαζόνας από τους φοιτητές του, δηλώνει ότι το μυθιστόρημα που γράφει θα του εξασφαλίσει τεράστια επιτυχία, ο Τζέικ νομίζει ότι πρόκειται απλώς για μια τυπική περίπτωση ναρκισσισμού ενός ερασιτέχνη… ώσπου ακούει την πλοκή.

 

Μέσα σε λίγα χρόνια όλες οι προβλέψεις του Έβαν Πάρκερ για την επιτυχία της ιστορίας του βγαίνουν αληθινές, αλλά ο συγγραφέας που απολαμβάνει το πρωτοφανές κύμα δημοσιότητας είναι ο Τζέικ. Όμως στο αποκορύφωμα της δόξας του λαμβάνει ξαφνικά ένα λακωνικό μήνυμα: Είσαι κλέφτης!

 

Ποιος είναι ο αποστολέας που τον απειλεί; Ποιος ήταν τελικά ο Έβαν Πάρκερ και από πού άντλησε την ιδέα για αυτή την πλοκή, που αποτέλεσε σίγουρο εισιτήριο για την επιτυχία; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από το μυθιστόρημά του και ποιος το έκλεψε από ποιον;

 

 ΚΛΑΣ ΕΚΜΑΝ | ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ




 

Μπορεί μια κακιά στιγμή να γίνει αιτία να γυρίσεις την πλάτη σου σε ό,τι είχες ιερό;

Θα θυσίαζες την ψυχή σου για να σώσεις το τομάρι σου;

Όταν οι παράνομοι εραστές Γιούχαν και Άνα καταφεύγουν σ’ ένα απόμερο ξενοδοχείο στη σουηδική επαρχία για ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο, δεν ξέρουν πως η ζωή τους πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Ο Γιούχαν έχει χωρίσει μόλις με τη σύζυγό του για χάρη της Άνα και είναι έτοιμος να το γιορτάσει. Η Άνα, από την άλλη, έχει αποφασίσει πως αυτή θα είναι η τελευταία τους συνάντηση ̶ η οικογένειά της είναι πολύ πιο σημαντική από την προσωπική της ευτυχία. Τίποτε από αυτά που ακολουθούν δεν ήταν στα σχέδιά τους. Ένα τραγικό λάθος τούς οδηγεί σε μια μοιραία απόφαση και από κείνη τη στιγμή βρίσκονται σ’ ένα εφιαλτικό μονοπάτι… προς την Κόλαση.

Ο Κλας Έκμαν στήνει ένα σφριγηλό και απίστευτα εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ, στο οποίο πρωταγωνιστούν συνηθισμένοι άνθρωποι που καλούνται να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά ασυνήθιστες καταστάσεις. Με χιτσκοκική μαεστρία φωτίζει τις σκοτεινότερες γωνιές της ανθρώπινης ψυχής, στοιχειώνοντας τον νου του αναγνώστη.

 

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΠΛΑΡΗ | ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ




 

Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα! Ευτυχώς, γιατί έχουμε τραβήξει πολλά. Έρωτες και προδοσίες, που μας οδηγούν σ’ ένα αέναο ταξίδι, χωρίς Ιθάκη. Βία σε σώμα, νου, ψυχή. Βία, που σε βία οδηγεί.

Ευτυχώς, γιατί υπάρχουν Βαλεντίνοι που δωρίζουν και δωρίζονται, και Δωροθέες που κρύβουν τους πολλούς εαυτούς τους τον έναν μέσα στον άλλον για να αποτρέψουν την άλωση.

Ευτυχώς, γιατί δεν μπόρεσαν να μας καταπιούν οι ανεχόρταγοι που κατάπιαν τον κόσμο ολόκληρο. Ούτε καν ο «EROS», που μπορεί να είναι έρως, αλλά μπορεί να είναι και μολυσματική νόσος.

Ευτυχώς, γιατί μέσα στην τρέλα αυτού του καιρού, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αφηγούνται παραμύθια – και «παραμυθία» σημαίνει παρηγοριά.

Ευτυχώς, γιατί εκτός από τις ιστορίες, υπάρχουν και τα ταξίδια που ξεκινάνε από την ΠΥΛΗ Ε1, αλλά καμιά φορά ξεκινάνε κι από μέσα μας. Κι όσο οι ιστορίες μάς ταξιδεύουν, θα μπορούμε να φτιάχνουμε συνεχώς καινούριες, και το ταξίδι να συνεχίζεται.

Ευτυχώς!

 

ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛ. | Η ΦΛΟΓΑ, Η ΦΩΤΙΑ ΚΙ Η ΣΤΑΧΤΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAKTOS




 

 

Ο Γ.Τζιτζικάκης επιστρέφει με το απόλυτο μυθιστόρημα του καλοκαιριού!

 

Τρεις γυναίκες. Μια φιλία που κρατάει από τα 80s -ή μήπως δεν κρατάει πια;

Μια αναπάντεχη ιστορία... αναζωπύρωσης!

 

Καλοκαίρι, Ελλάδα, σήμερα.

 

Η Μανωλία, η Εριέττα, και η Θέτιδα είναι φίλες από παιδιά. Η πρώτη δυναμική, η δεύτερη ρομαντική, η τρίτη επαναστάτρια, και η καθεμιά έχει τραβήξει τον δικό της δρόμο στη ζωή. Διατηρούν πλέον τυπικές φιλικές σχέσεις, μα, ενόψει του γάμου της Μανωλίας, αποφασίζουν να περάσουν μαζί λίγες ημέρες διακοπών στη Σκιάθο για να θυμηθούν τα παλιά. Εκείνο που φαντάζει ως διέξοδος αποδεικνύεται δύσκολο, καθώς το παρελθόν κρύβει μυστικά και πονάει σαν θα το σκαλίσουν, ενώ, επειδή συνεχίζει να επηρεάζει το παρόν, θα κληθεί η μία να βρεθεί αντιμέτωπη της άλλης.

 

Τρεις ασυμβίβαστες γυναίκες με διαφορετικές προσωπικότητες, η καθεμιά με τα μυστικά της, που κάποια επιλέγουν να εκμυστηρευτούν και άλλα να τα αποκρύψουν, μας διηγούνται το πώς βλέπουν τη ζωή, τους άντρες, τις γυναίκες, τους εαυτούς τους και φυσικά τις φίλες τους. Ένα μυθιστόρημα με έντονη τη μυρωδιά των ’80s, που μιλάει για τα μυστικά των ανθρώπων και εκείνα που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε στον ίδιο μας τον εαυτό, καταλήγοντας στο ερώτημα: Όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται και όλα τα μυστικά μαθαίνονται, τότε τι κάνεις; Τα αντιμετωπίζεις γραπώνοντας το ρίσκο ή συνεχίζεις τα ψέματα; Όταν η φλόγα θα ανάψει, θα ακολουθήσει η φωτιά, και αν δεν την προλάβεις, θα γίνουν όλα στάχτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου