Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Ένιντ Μπλάιτον | Στο κολέγιο του Σεν Κλερ | Εκδόσεις Μίνωας

 



Ένιντ Μπλάιτον |

Στο κολέγιο του Σεν Κλερ | Εκδόσεις Μίνωας

 

Μια νέα σειρά από την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων παιδιών!

 

Ποιος δεν έχει διαβάσει τη σειρά βιβλίων Σεν Κλερ; Γενιές αναγνωστών έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία της Ένιντ Μπλάιτον, που επανεκδίδονται σε νέες προσεγμένες εκδόσεις, ώστε να φέρουν τα σύγχρονα παιδιά σε επαφή με τις ιστορίες της σπουδαίας συγγραφέως.

 

Σε αυτήν την πολυαγαπημένη σειρά της Ένιντ Μπλάιτον, που διαδραματίζεται στο κολέγιο Σεν Κλερ της Αγγλίας, σε ένα περιβάλλον αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, με άλλα έθιμα και διαφορετικό τρόπο ζωής, παρακολουθούμε τις σκανταλιές, τις αταξίες και τις φάρσες των κοριτσιών που φοιτούν εκεί, με πρωταγωνίστριες τις δίδυμες Πατ και Ίζαμπελ Ο’Σάλιβαν!

 

Τίτλος: Στο κολέγιο του Σεν Κλερ

Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον

Μετάφραση: Καλλιόπη Σφαέλλου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Παιδική μεταφρασμένη πεζογραφία

Σειρά: Κολέγιο Σεν Κλερ

Ηλικία: 8+

ISBN: 978-618-02-1677-6

Κωδικός: 22416

Σελίδες: 256

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 10/03/2022

Τιμή: 11,10 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Στο πρώτο βιβλίο οι δίδυμες Πατ και Ίζαμπελ Ο’Σάλιβαν ξεκινούν τη φοίτησή τους στο Κολέγιο Σεν Κλερ όλο γκρίνια, αποφασισμένες να κάνουν την επανάστασή τους. Η ζωή όμως εκεί δεν είναι τόσο εύκολη όπως τη φαντάζονταν. Πολλά απρόοπτα θα συμβούν που θα τις βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν τις δικές τους αδυναμίες. Σιγά σιγά προσαρμόζονται, κάνουν φίλους και γίνονται δύο αξιαγάπητα κορίτσια.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Ένιντ Μπλάιτον γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 11 Αυγούστου του 1897. Θεωρείται από τις πιο αγαπημένες και πολυγραφότατες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έγραψε πάνω από 700 βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν σε 90 γλώσσες, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και παραμένουν μέχρι σήμερα στις λίστες με τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Είχε γράψει τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά έργα και ήταν υπεύθυνη λογοτεχνικών περιοδικών.

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία της συγγραφέως, ενώ οι μαγικές και συναρπαστικές περιπέτειες που τόσα χρόνια πριν έγραψε εξακολουθούν να μαγεύουν τους μικρούς αναγνώστες μέχρι σήμερα. 

Η Ένιντ Μπλάιτον πέθανε στο Λονδίνο στις 28 Νοεμβρίου του 1968. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν οι σειρές Περιπέτεια, Κολέγιο Σεν Κλερ και Οι μυστικοί επτά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυστοπίες 18, 19, 25 & 26/5 στο Θέατρο Λύχνος

  Το έργο Δυστοπίες αποτελείται από 5 μονόπρακτα εμπνευσμένα από την παγκόσμια δραματουργία, σε συνδυασμό με ποίηση του Φοίβου Μαρκαντώνη. ...