Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ

 


Ο Πάρνωνας θεωρείται οροσειρά, αφού το μήκος του ξεπερνά τα 100 χλμ. Η οροσειρά αρχίζει από το οροπέδιο της Τεγέας, βόρεια, και φτάνει έως τον Κάβο Μαλιά. Ανατολικά οι απολήξεις του φτάνουν ως τον Αργολικό κόλπο και το Μυρτώο Πέλαγος και στα δυτικά ως την κοιλάδα του Ευρώτα. Ο ορεινός του όγκος καταλαμβάνει έκταση 2 εκατομμυρίων στρεμμάτων. Το 85% της συνολικής του έκτασης είναι δάση και βοσκοτόπια και το 15% γεωργική γη.Το κυρίως βουνό εκτείνεται σε μια πολύ μακριά ράχη, μήκους 45 χλμ. περίπου, από τα χωριά Άνω Δολιανά και Άγιος Πέτρος στα βόρεια, έως την περιοχή των χωριών Καρίτσα και Μαρί νότια.


Δέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση – πρόκληση από τη φίλη μου τη Δήμητρα με την οποία πηγαίνουμε και περπατάμε μαζί και πάντα περνάμε πολύ ωραία. Χθες νωρίς το πρωί επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν με προορισμό το Πολύδροσο. Ένα μαγικό μικρό χωριουδάκι στη νότια πλευρά της Πελοποννήσου. Εννοείται ότι κατά τη διαδρομή όλοι φοράγαμε τις μάσκες μας. Δεν μας πείραξε όμως γιατί το άφθονο οξυγόνο και ο καθαρός αέρας που εισπνεύσαμε μόλις φτάσαμε μας το ανταπέδωσαν και με το παραπάνω.




Το γκρούπ χωρίστηκε στα δυο. Σε αυτούς που θα κάνανε την εύκολη διαδρομή και σε αυτούς που θα ανεβαίνανε στο βουνό. Ανάμεσά τους κι εγώ. Ξεκινήσαμε να ανηφορίζουμε. Πράσινο παντού. Πελώρια έλατα. Ο ήλιος να κάνει παιχνίδια. Ο αέρας να φυσάει δυνατά. Παρ’ όλα αυτά εμείς τα καταφέραμε. Δεν το περίμενα. Ειλικρινά δεν το περίμενα. Περπατήσαμε 3 ολόκληρες ώρες. 8 χλμ. Αλλά δύσκολα. Για μένα ειδικά πολύ δύσκολα αφού κάτι τέτοιο δεν το είχα ξανακάει.    




Περπατήσαμε 3 ολόκληρες ώρες. 8 χλμ. Αλλά δύσκολα. Για μένα ειδικά πολύ δύσκολα αφού κάτι τέτοιο δεν το είχα ξανακάει.    

Στο τέλος καθίσαμε για φαγητό και άφθονο παγωμένο νερό που έτρεχε από την πηγή. Στο γυρισμό τραγούδια, γέλια και φωνές. Προγραμματίζαμε τις επόμενες εξορμήσεις…  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Η Ιοκάστη Γιουξουάν στη Xώρα της Κλιμακτηρίου» της Κικής Μαυρίδου, συνεχίζεται και το Μάιο στον Πολυχώρο VAULT

  Και το Μάιο συνεχίζεται στον Πολυχώρο VAULT το νέο έργο της Κικής Μαυρίδου   « Η Ιοκάστη Γιουξουάν στή Xώρα της Κλιμακτ...