Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΜΑΝΙΝΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Στο βιβλίο που ολοκληρώνει την «Τριλογία της Αθήνας» η Μανίνα Ζουμπουλάκη «κλείνει» τους λογαριασμούς της με τη Δώρα, την κανονική ξεναγό με τις σχεδόν-μαντικές ικανότητες, που αυτή τη φορά ετοιμάζεται να περάσει ένα ποτάμι, έχοντας στην πλάτη της έναν σκορπιό που της λέει: «Μη φοβάσαι…».


Καυτό αθηναϊκό καλοκαίρι, με αχνιστό αέρα να κρέμεται πάνω από την πόλη σαν απειλή. Η ζέστη τυλίγει, εξουθενώνει, ακυρώνει, «σκοτώνει». Τη Δώρα, τα παιδιά της, τέως συζύγους, πρώην και νυν εραστές, ιδρωμένους τουρίστες και όποιον πετάγεται απ’ το κρεβάτι του μούσκεμα στον ιδρώτα μέσα στη νύχτα. Όμως, κάποιος σκοτώνει, χωρίς εισαγωγικά. Σκοτώνει ηλικιωμένους στα Βόρεια Προάστια – και η Δώρα είναι σίγουρη ότι πίσω από τους φόνους κρύβεται ο Συλλέκτης.

Η Δώρα ξέρει πως ο Συλλέκτης μαζεύει αρχαία ελληνικά νομίσματα, «βλέπει» τον πυρετό στα μάτια του, έστω κι αν δεν έχει ιδέα ποιος είναι. Στο μεταξύ τριγυρίζει στην Αττική, στο Λαύριο και στα αρχαία μεταλλεία ξεναγώντας ένα γκρουπ ηλικιωμένων Αμερικανών, σίγουρη πως ο σέξι Πολωνός σοφέρ είναι υπεύθυνος για την κατά τόπους αύξηση της θερμοκρασίας αλλά αρνούμενη να πιστέψει ότι όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο αυξάνονται οι νεκροί. Και ας συν-αισθάνεται ότι ο θάνατος πλησιάζει ψάχνοντας για «πονηρά χαλκία», τα αρχαία νομίσματα που αξίζουν το ψέμα τους σε χρυσάφι…












Η συγγραφέας
Η Μανίνα Ζουμπουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα και γράφει από τα 10. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Στα περιοδικά γράφει από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία και έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο ως παραγωγός. Έχει γράψει επίσης σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία της Πώς να γράψεις, Ευτυχία, Φερμουάρ, Αόρατα Κορίτσια, Κάτι μου κρύβεις, Το [σχεδόν] ημερολόγιο μιας 82χρονης και Άκουσέ με. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.



Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν
τα δύο πρώτα βιβλία της «Τριλογίας της Αθήνας»:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ | JO HEDWIG TEEUWISSE | FAKE HISTORY | 100 + 1 ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΥΠΟ… ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

  στο οπισθόφυλλο γράφει… Ο Ούγκο Μπος σχεδίασε τις στολές των ναζί; Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη; Ο Ναπολ...