Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

πατήστε ΕΔΩ.

Δελτίο Τύπου
 

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Σας περιμένουμε από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2024
στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ – HELEXPO)
με σημαντικές εκδηλώσεις και πολλά βιβλία στα περίπτερά μας

 
Ξεφυλλίστε τις νέες μας εκδόσεις.
Γνωρίστε από κοντά τους συγγραφείς μας.
Παρακολουθήστε εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
Μάθετε για τις δραστηριότητες και τους διαγωνισμούς μας.
Θα μας βρείτε: στο περίπτερο 12 (Παιδική Γωνιά, stand 36, με παιδικά βιβλία), 
στο περίπτερο 15 (stand 40, με βιβλία ενηλίκων)

 
 
Φέτος επισκέπτονται την έκθεση δύο εξαιρετικές συγγραφείς, των οποίων τα βιβλία έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στον κατάλογό μας:
  • Η πολυαγαπημένη και πολυβραβευμένη Yrsa Sigurdardóttir, που με κάθε της ιστορία κόβει την ανάσα των φίλων του αστυνομικού και όχι μόνο. Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου της αστυνομικού μυθιστορήματος Η κούκλα, η Ισλανδή βασίλισσα του σασπένς θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Τάσο ΠαπαναστασίουΣκοτεινή, μυστήρια η Sigurdardóttir συνδυάζει την αστυνομική πλοκή και τον μυστικισμό με ανατριχιαστικά αποτελέσματα και με κάθε νέο της βιβλίο αποδεικνύει έμπρακτα πως γίνεται όλο και καλύτερη.
  • Η βραβευμένη, σπουδαία Γαλλίδα συγγραφέας Camille Laurens, που πριν από λίγες εβδομάδες συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με το Κορίτσι, ένα σαρωτικό μυθιστόρημα ενηλικίωσης. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Ελένη Χοντολίδου.


Εκδηλώσεις για μεγάλους
Στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα βρείτε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, όπως αυτή του Αλέξη Παπαχελά με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη, σε συντονισμό του δημοσιογράφου Σταύρου Τζίμα, που με αφορμή το βιβλίο του Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974 μας παρουσιάζει την επταετία που καθόρισε την πορεία της Ελλάδας.
 
 
Η Σοφία Νικολαΐδου, με τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη και Γιώργο Τούλα και τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη, θα μας μιλήσει για το φρέσκο μυθιστόρημά της Δικά μας παιδιά, μια ιστορία για ένα ραπ συγκρότημα, για τα νεανικά όνειρα που παίρνουν εκδίκηση, για τα παιδιά που έσωσε η μουσική.
Μη χάσετε την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιώργου Συμπάρδη Πλατεία Κλαυθμώνος, μια τολμηρή ιστορία ενηλικίωσης με φόντο τη δικτατορία των Συνταγματαρχών, όπου ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους κριτικούς λογοτεχνίας Κώστα Καραβίδα και Ελισάβετ Κοτζιά.
 

Ο Θωμάς Ψύρρας παρουσιάζει το Άρτιο κατά παρέκκλιση, μια ηχηρή πολιτική νουβέλα υπό μορφή συνέντευξης, συζητώντας με τον φιλόλογο Τάσο Μάτο.
Ο Διονύσης Μαρίνος παρουσιάζει το νέο του ανατρεπτικό μυθιστόρημα με τίτλο Σαν Νορμάλ, ένα αλλόκοτο αναγνωστικό ταξίδι σε μια επινοημένη χώρα, και συνομιλεί για αυτό με τη συγγραφέα Τζένη Μανάκη και τη μεταφράστρια Φανή Χατζή.
 

Ο Θεοδόσης Μίχος θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Στέφανο Τσιτσόπουλο για τα διηγήματα της νέας του συλλογής Ένα για τον δρόμο, που συνθέτουν το ζωντανό πορτρέτο μιας συγχυσμένης μεγαλούπολης μέσα από την καθημερινότητα ενός μπαρ. Ο Σπύρος Κιοσσές συνομιλεί για τις μικροϊστορίες του νέου του βιβλίου Τσιγάρο βαρ; με τον συγγραφέα και μουσικό Κώστα Κουτρουμπάκη και τον φιλόλογο και συγγραφέα Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη.
 

Εκτός από όλα τα παραπάνω, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τους συγγραφείς δύο αγαπημένων πρόσφατων βιβλίων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: την πρωτοεμφανιζόμενη Λίνα Βαρότση, συγγραφέα του βιβλίου Σήκω από πάνω μου –ένα μυθιστόρημα για την έμφυλη βία και τη δύναμη των προσωπικών επιλογών–, και τον Γιάννη Ν. Μπασκόζο, συγγραφέα της ατμοσφαιρικής Μπαλάντας των ανίδεων και καλών, όπου παρακολουθούμε τη γοητευτική περιπέτεια ενός ροκ συγκροτήματος και την ενηλικίωση των μελών του στο μεταίχμιο μιας εποχής.
Οι συγγραφείς υπογράφουν τα βιβλία τους στο stand 40 των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (περίπτερο 15).
 


Εκδηλώσεις για παιδιά
Οι μικροί μας φίλοι θα περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει: αφηγήσεις παραμυθιών, δημιουργικά εργαστήρια, δραματοποιημένες αφηγήσεις και παιχνίδι ρόλων, διαδραστικές παρουσιάσεις βιβλίων.
 
Η Εύη Γεροκώστα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, να μιλήσουν για τα Σημάδια και να γνωριστούν μέσα από τις αναμνήσεις της ζωής τους!
Οι μέρες που δεν έχει σχολείο ζωντανεύουν σε μια διαδραστική εκδήλωση για παιδιά κι εφήβους παρέα με τη συγγραφέα Αναστασία Αστερίου, τον μουσικό Κώστα Μακρυγιαννάκη και τον εικονογράφο Δημήτρη Λιμνιώτη, ενώ με αφορμή το Για φαντάσου ο βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2023 Κυριάκος Χαρίτος στήνει ένα ατέλειωτο παιχνίδι φαντασίας, όπου θα εμπνευστούμε, θα δημιουργήσουμε και θα ανακαλύψουμε τη δύναμη των δύο μαγικών λέξεων του τίτλου του βιβλίου.
Το φαφούτικο της Δέσποινας Κοκκίδου θα βρεθεί επίσης στην Παιδική Γωνιά με ένα διαπολιτισμικό εργαστήριο με παιχνίδια και έθιμα που θα μας προβληματίσουν.
Η Δημιουργική Ομάδα Παιχνιδιών Gamecraft υποδέχεται τα παιδιά στο Μεγάλο σύμπαν του Όλιβερ, τη νέα σειρά βιβλίων του Χόρχε Τσαμ, σ’ ένα παιχνίδι γρίφων και αγωνίας!
Η θεία Πορτοκαλένια και το όρος Τουπουνγκάτο καταφτάνουν επίσης στη ΔΕΒΘ μαζί με τη συγγραφέα Μαρία Δασκαλάκη.
Πετάνε οι αρουραίοι; αναρωτιέται η συγγραφέας Σύρμω Μιχαήλ και καλεί τους μικρούς μας φίλους να βρουν παρέα την απάντηση γνωρίζοντας τον αρουραίο κύριο Ράτη.
 
 
 
 

Στην Παιδική Γωνιά οι λάτρεις των κόμικς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δημιουργούς Γεωργία Ζάχαρη και Στέλλα Στεργίου, που θα υπογράψουν Το καπλάνι της βιτρίνας και το Κοντά στις ράγιες, τα graphic novels που δημιούργησαν διασκευάζοντας τα ομότιτλα αριστουργήματα της αείμνηστης Άλκης ΖέηΤέλος, η πολυβραβευμένη Αγγελική Δαρλάση, κορυφαία συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν, περιμένει μεγάλους και μικρούς για να μιλήσουν για την πλούσια εργογραφία της και να τους υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της. Στο stand 36 των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (περίπτερο 12).
 


Δείτε στο ημερολόγιο αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις μας.

 Ώρες λειτουργίας της έκθεσης
  • Πέμπτη 16/5: 15:00-21:00
  • Παρασκευή και Σάββατο 17-18/5: 10:00-22:00
  • Κυριακή 19/5: 10:00-21:00
    Την Πέμπτη και την Παρασκευή η έκθεση θα είναι ανοιχτή α
    πό τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι αποκλειστικά για επισκέψεις σχολείων.
 
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Δίνουμε ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2024, στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η οποία παρουσιάζει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα, δημιουργώντας μια μεγάλη κοινότητα που την ενώνει όχι μόνον η αγάπη για το βιβλίο, αλλά και η διάθεση διαλόγου, συνεργασίας και ανάδειξης των σύγχρονων προβληματισμών. 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποχαιρετούμε την Alice Munro, την κορυφαία διηγηματογράφο της εποχής μας | Εκδόσεις Μεταίχμιο

  Η νομπελίστρια βασίλισσα της μικρής φόρμας A LICE MUNRO έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών     Ο Καναδάς, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, έχα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις