Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Κυπαρίσσι Λακωνίας… Ένας επίγειος Παράδεισος

 



Δεν υπερβάλω. Διάβασε προσεκτικά το κείμενο που ακολουθεί…

Το επισκέπτομαι χρόνια τώρα. Δεν πηγαίνω κάθε καλοκαίρι, αν και θα το ήθελα πάρα πολύ. Βασικά, από τις οκτώ μέρες των διακοπών μου, τις τέσσερις έβρεχε. Και δεν μιλάω για λίγες ψιχάλες, αλλά για κανονική βροχή. Δυνατή βροχή που δεν σταματούσε. Και μαζί και αστραπές και βροντές και κεραυνούς. Είχε όμως τη γοητεία του όλο αυτό! Κι ας μην πηγαίναμε για μπάνιο στη μαγευτική παραλία με τα κρυστάλλινα νερά! Εμείς βρίσκαμε τρόπους να περνάμε πολύ ωραία. Ξεκούραση αγκαλιά με ένα καλό βιβλίο και νόστιμα φαγητά από τα μαγικά χέρια της οικοδέσποινας, της κυρίας Δέσποινας, της μητέρας του φίλου μου Νίκου και σύζυγο της κολλητής μου φίλης Σοφίας.

 

Το Κυπαρίσσι είναι ένα μέρος όπου συνδυάζει και τα δυο. Και βουνό και θάλασσα. Έχει παραλίες λίγες αλλά όμορφες. Έχει και δρομάκια μέσα στο πράσινο για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Επίσης, έχει ενοικιαζόμενα δωμάτια σε πολύ καλές τιμές και γραφικές ταβέρνες για όλα τα γούστα. Μπορεί να βρίσκεται τέσσερις ώρες από την Αθήνα, μπορεί ο δρόμος να είναι γεμάτος στροφές (και κάποιοι να ζαλίζονται), αλλά όταν φτάσεις ο κόπος ανταμείβεται! Δεν χορταίνει το βλέμμα να βλέπει το συνδυασμό γαλάζιου και  πράσινου. Ο Πάρνωνας στέκει επιβλητικός πάνω από την περιοχή και τα 1.934 μέτρα του είναι έτοιμα για περιπλάνηση (για τους «ειδικούς» και τους «τολμηρούς»). Οι παραλίες είναι μεγάλες σε μήκος και σε πλάτος και ο ιδανικός προορισμός για οικογένειες! Δεν έχει μαγαζιά όπου τη νύχτα παίζουν δυνατά μουσική. Έχει όμως την απόλυτη ηρεμία για να ησυχάσει το μέσα σου.

 

Εγώ όχι απλώς χαλάρωσα, αλλά δεν μου έκανε καρδιά να φύγω! Οι μέρες πέρασαν πολύ γρήγορα. Δεν θα ξεχάσω, που ένα βράδυ, από τους δυνατούς κεραυνούς μείναμε χωρίς ρεύμα. Τότε ανάψαμε κεριά και παίζαμε παντομίμα. Τα παιδιά της φίλης μου ενθουσιάστηκαν το ίδιο και εμείς μαζί τους! Επίσης, κάτι άλλο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, ήταν ότι στη θάλασσα αν και είχε πολύ κόσμο, επικρατούσε ησυχία! Τα παιδιά έκαναν βουτιές και έπαιζαν στην άμμο ήρεμα και ωραία. Είμασταν όλοι άνετα και όχι ο ένας πάνω στον άλλον!

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω, πως αν δεν έχετε επισκεφθεί το Κυπαρίσσι, να το βάλετε στο πρόγραμμά σας, όσο το επιτρέπει ο καιρός ακόμα! Ή για μελλοντικές καλοκαιρινές διακοπές. Όσοι έχετε ήδη πάει, θα καταλάβατε γιατί τα είπα όλα αυτά. Θα μπορούσα βέβαια να πω κι άλλα, αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαλάσω τη μαγεία. Να είστε καλά. Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο.      

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου