Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | ΛΟΥΙΖ ΦΑΙΝ | Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΑΙΧ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

 



Λουίζ Φάιν

Η κόρη του Ράιχ

 

Μια δυνατή ιστορία αγάπης ξετυλίγεται με φόντο την άνοδο του ναζισμού

στη Γερμανία και το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Το μυθιστόρημα της Λουίζ Φάιν, εμπνευσμένο από την οικογενειακή της ιστορία, είναι ένα σχολαστικά μελετημένο πορτρέτο της ναζιστικής Γερμανίας, που μας υπενθυμίζει ότι το παρελθόν δεν πρέπει ποτέ να ξεχνιέται.

 

Τίτλος: Η κόρη του Ράιχ
Συγγραφέας: Λουίζ Φάιν

Μετάφραση: Φωτεινή Πίπη
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ιστορικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-1645-5

Κωδικός: 35244

Σελίδες: 696

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 05/10/2021
Τιμή: 18,80

 

ΛΙΨΙΑ, ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’30

Θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αφοσίωση προς την πατρίδα της και σε μια αγάπη που θα μπορούσε να σημάνει την καταστροφή της...


Η Χέτι Χάινριχ, ευπειθής θυγατέρα ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού των ναζί, ονειρεύεται να παίξει τον ρόλο της στο ένδοξο Χιλιετές Ράιχ. Αυτό που δεν έχει φανταστεί ποτέ είναι πως θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει όλα όσα ξέρει και πιστεύει από τη στιγμή που θα ξανασυναντήσει τον Βάλτερ, έναν Εβραίο φίλο της από τα παιδικά της χρόνια, ο οποίος ξυπνάει επικίνδυνα συναισθήματα μέσα της. Μέσα στο νοσηρό περιβάλλον του ναζισμού, όπου κυριαρχεί ο φόβος και οι άνθρωποι συμπεριφέρονται απάνθρωπα στους Εβραίους, η Χέτι δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί και πού να στραφεί. Ειδικά μάλιστα όταν ανακαλύπτει ότι κάποιος την παρακολουθεί.

 

Συνειδητοποιώντας το τεράστιο ρίσκο που αναλαμβάνει –αλλά και ανήμπορη να αντισταθεί στην έντονη έλξη που της ασκεί ο Βάλτερ– ξεκινάει μια μυστική ερωτική σχέση μαζί του. Καθώς όμως απειλεί να τους αφανίσει το διογκούμενο ρεύμα του αντισημιτισμού, η Χέτι και ο Βάλτερ θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε ακραία μέτρα.

 

Η επέλαση των σκοτεινών δυνάμεων του ναζισμού θα καταστρέψει το σύμπαν της Χέτι ή μπορεί να θριαμβεύσει τελικά η αγάπη;

 



 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


Η Λουίζ Φάιν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Σπούδασε νομική και στη συνέχεια εργάστηκε ως τραπεζικός και νομικός. Ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ, στην Αυστραλία και στη Βόρειο Αμερική και ίδρυσε μια συμβουλευτική επιχείρηση εμπορίας αγαθών. Το όνειρό της ήταν να γίνει συγγραφέας. Αποφάσισε να παρακο­λουθήσει ένα μεταπτυχιακό σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο St Marys University και απέκτησε τον σχετικό τίτλο σπουδών.

Το 2020 εκδόθηκε το πρώτο μυθιστόρημά της, Η κόρη του Ράιχ, που έχει μεταφραστεί ήδη σε 14 γλώσσες. Το μυθιστόρημα είναι εμπνευσμένο από την οικογενειακή ιστορία της, αλλά και από τους ανησυχητικούς παραλληλισμούς που εντοπίζει μεταξύ των αρχών της δεκαετίας του 1930 και της σημερινής εποχής. Έχει μεταφραστεί σε δεκατρείς γλώσσες και ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Christopher Bland Prize 2021 και RNA Historical Novel of the Year award 2021. Το 2021 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο μυθιστόρημά της με τον τίτλο The Hidden Child, ενώ ήδη εργάζεται πάνω στη συγγραφή του τρίτου βιβλίου της.

Ζει στο Σάρεϊ της Αγγλίας με τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ | JO HEDWIG TEEUWISSE | FAKE HISTORY | 100 + 1 ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΥΠΟ… ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

  στο οπισθόφυλλο γράφει… Ο Ούγκο Μπος σχεδίασε τις στολές των ναζί; Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη; Ο Ναπολ...