Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΕΡΑΡΔΗ - ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

 



Με μεγάλη χαρά σάς παρουσιάζουμε το εξώφυλλο μιας νέας ποιητικής συλλογής, με τίτλο «Γυάλινες μέρες», του Άρη Γεράρδη, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Πνοή. Είναι δυνατή η προπαραγγελία του βιβλίου μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος (www.ekdoseispnoi.gr), τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2102230206 και 6909152132, ή μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο Facebook.

Λίγα λόγια για την ποιητική συλλογή:

Η ποίηση του Άρη Γεράρδη είναι ποίηση εξωτερίκευσης ενδόμυχων σκέψεων, με αλληγορίες, νοήματα και ανατροπές.

Στο βιβλίο περιέχονται ποιήματα και πεζοποιήματα, όπου ο ήρωας ή οι ήρωες αναζητούν ή καταφεύγουν στην απόδραση, πότε απ’ την πραγματικότητα, πότε από τον χρόνο. Ποίηση με λέξεις και εικόνες καθημερινής χρήσης, πολυσχιδή θεματολογία παρμένη κι αυτή από βιώματα καθημερινά, με εννοιολογικές ανατροπές, πολιτικοκοινωνική στίξη και αντίστιξη, με διάχυτη την ειρωνεία και τον αυτοσαρκασμό, κι εν τέλει το υποδόριο χιούμορ.

Στον «Κύκλο του Βερολίνου» («Δέκα ποιήματα ημιαντοχής»), η κριτική του σκέψη αναστοχάζεται, από τη ζωή του εκεί, όσα τον έχουν στοιχειώσει και όχι μόνο.

Στο δεύτερο μέρος, «Τα απρόβλεπτα», ο υπερρεαλισμός του ποιητή απογειώνεται με πολυεπίπεδες πρόζες στις οποίες περιδιαβαίνει πρόσωπα και τοπία σε χρόνους ύστερους και πρωθύστερους, αποσυνθέτοντας κι ανασυνθέτοντας τον χρόνο και τον τόπο.

Κι ένα μικρό απόσπασμα: «Όλοι, ακόμα κι οι ποιητές, ανοίγουν τα παράθυρα της ψυχής τους κάποια μεσάνυχτα και τραβούν για τον διπλανὸ γαλαξία να ποτίσουν τις ροδακινιές τους».

Βιογραφικό ποιητή:

Ὁ Άρης Γεράρδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1948 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολὴ Φωτογραφίας του Βερολίνου (Fachhochschule Berlin) και εργάστηκε για μια δεκαετία περίπου ως τεχνικὸς φωτογραφίας στην ίδια πόλη. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, μεταξὺ άλλων βιοποριστικών εργασιών, έγραψε παραμύθια και κείμενα, κατ’ αρχάς για το κρατικὸ ραδιόφωνο και μετέπειτα για το ελεύθερο. Συνεργάστηκε με τους ηθοποιούς Αθηνά Παππά (παραμύθια), τον Δημήτρη Πιατὰ (χιουμοριστικά κείμενα, ραδιόφωνο), και μετέφρασε ποιήματα του Γιάννη Κοντού στα γερμανικά. (Τα οστά). Ποιήματά του και στίχοι τραγουδιών του διακρίθηκαν σε διάφορους διαγωνισμούς. Ποιήματά του δημοσιεύονται σε περιοδικά του χώρου στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Τον έχει τιμήσει με τη διά βίου φιλία του ο πεζογράφος Μένης Κουμανταρέας. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικὲς συλλογὲς και η παρούσα είναι η τέταρτη.

Συγγραφέας:

Άρης Γεράρδης

Τίτλος: Γυάλινες μέρες

Σελ. 140

Διαστάσεις: 16Χ23

Τιμή: 12 €

ISBN 978618 5520 11 3

Ημερ. κυκλοφορίας 4/2021

Κωδικός: 21141

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Η Ιοκάστη Γιουξουάν στη Xώρα της Κλιμακτηρίου» της Κικής Μαυρίδου, συνεχίζεται και το Μάιο στον Πολυχώρο VAULT

  Και το Μάιο συνεχίζεται στον Πολυχώρο VAULT το νέο έργο της Κικής Μαυρίδου   « Η Ιοκάστη Γιουξουάν στή Xώρα της Κλιμακτ...