Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ/ΘΕΑΤΡΟ/ΤΑΙΝΙΑ/LIVE/22/23/24/1/16

Ζωές του ανέμου Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαθεοδώρου Εκδόσεις Ψυχογιός

Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία
Πρώτη Έκδοση: Νοέμβριος 2015
ISBN: 978-618-01-1090-6
ISBN Ebook: 978-618-01-1091-3
Τιμή: 18,80€
Τιμή e-book: 14,99€
Σελίδες: 704



Αθήνα, 1967
Η χρονιά των σκιών.
Χούντα, κυνηγητά, φυλακίσεις, εξορίες. 

Σε μια λαϊκή γειτονιά κάτω από την Ακρόπολη, οι απλοί, συνηθισμένοι άνθρωποι ζουν με μόχθο την κάθε μέρα τους και υφαίνουν με ελπίδες τα όνειρά τους. Ο αφελής φοιτητής Λουκάς, η άτυχη εργάτρια Αργυρώ, ο ξεπεσμένος ιδιοκτήτης Κόμης, η σκοτεινή θεατρίνα Λόλα, ο γοητευτικός νοικάρης Αλέκος. Μέσα σε μια νύχτα, το κατακλυσμιαίο πέρασμα της Ιστορίας θα σαρώσει τις ζωές τους. Η επιφυλακτική Άννα, στιγματισμένη απ’ τον καταδικασμένο αντάρτη πατέρα της, θα ζήσει τον φλογερό έρωτα που πάντα ονειρευόταν μα είχε πάψει να καρτερά, θα βιώσει απόλυτα την πίστη και τη θυσία και θα παλέψει με νύχια και δόντια για να κρατήσει το παιδί που βλασταίνει μέσα της.

Οι «Ζωές του Ανέμου» είναι η γλυκόπικρη αναπαράσταση μιας ολόκληρης εποχής και το πορτρέτο μιας κυνηγημένης γενιάς. Μα πάνω απ’ όλα είναι ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για τη μνήμη και την αγάπη.





Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ γεννήθηκε στα Δίκαια του Έβρου και κατοικεί στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει δεκατέσσερα μυθιστορήματα ενηλίκων, ένα νεανικό μυθιστόρημα και δύο βιβλία για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, ενώ έχει συμμετάσχει σε τρεις συλλογές διηγημάτων. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή σεναρίων και θεατρικών έργων. Το μυθιστόρημά του ΟΙ ΕΦΤΑ ΟΥΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ τιμήθηκε με το Βραβείο Σύγχρονου Ελληνικού Μυθιστορήματος, ενώ ΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ με το Βραβείο Καλύτερου Έργου Μνήμης 2003-2004 στο πλαίσιο του 20ού Πανελλήνιου Συμποσίου Ποίησης και Πεζογραφίας. Επίσης, το μυθιστόρημα ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών – ΕΚΕΒΙ 2010, ενώ το ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ υποψήφιο για το ίδιο βραβείο το 2012, όπου και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις ψήφους των αναγνωστών και των Λεσχών Ανάγνωσης. Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ έχει γράψει και τα πολιτικά θρίλερ SΦΑΓΕΙΟ SΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΜΑΥΡΗ ΑΥΓΗ με το ψευδώνυμο ΘΑΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ.



ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΣΕΣ
Κωμωδία του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου



Μια εμπνευσμένη παρωδία των ταινιών κατασκοπείας. Μια παράσταση-ύμνος στις ταινίες δράσης. Καταιγιστικοί ρυθμοί, πολεμικές τέχνες, πρωτότυπη μουσική χολιγουντιανού ύφους, προβολή video, microgadjets, δορυφορικά τηλέφωνα, μυστικές φόρμουλες, μικροβόμβες, δηλητήρια και περίστροφα-μονόπετρα.  Οι "Πρακτόρισσες" δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και παρασύρουν το κοινό σε ένα live action movie χωρίς προηγούμενο.

Η θρυλική εγκληματίας, η διάσημη δολοφόνος Λουκρητία Στρογκανώφ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, απήγαγε τον Τσέχο βιολόγο επιστήμονα Κονσταντίν Κονσταντίνοβιτς, που ανακάλυψε το Επιδημικό Κρυπτοσπορίδιο, το πιο επικίνδυνο βακτήριο που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη. Ολόκληρη η ανθρωπότητα κινδυνεύει.  ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία επιστρατεύουν τις δυνάμεις τους. Η Ζαμπίνε, αρχηγός της Ρωσικής Ακαδημίας Κατασκόπων βρίσκει τη λύση. Καλεί τις θρυλικές "Πρακτόρισσες", μετά από πέντε χρόνια, και πάλι σε δράση. Άραγε θα καταφέρουν να βρουν και πάλι τη φόρμα τους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σώσουν τον κόσμο; Οι ρωσοσπουδαγμένες "Πρακτόρισσες", οδηγούν μηχανές, αυτοκίνητα, γαϊδούρια, παίρνουν το μετρό, το λεωφορείο, το αεροπλάνο, εισβάλλουν από πόρτες, από παράθυρα, από τουαλέτες προκειμένου να βρουν τη σατανική Λουκρητία Στρογκανόφ και να τα βάλουν με την ομάδα της "Μαύροι άγγελοι".

Παίζουν: Ευγενία Αποστόλου, Χριστίνα Δενδρινού, Μάρα Δαρμουσλή, Πωλ Ζαχαριάδης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Αλκμήνη Σταθάτου, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη

Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00, έως Κυριακή 28 Φεβρουαρίου (14 παραστάσεις ακόμη)
Διάρκεια: 100 λεπτά (με διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ
Μειωμένο: 10  ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ
Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 5 ευρώ

Secret in their eyes
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ
ΝΙΚΟΛ ΚΙΝΤΜΑΝ, ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ



Είδος ταινίας: ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ
Διάρκεια: 111’

Jamming Funkers LIVE@ FAUST



Κυριακή 24 Ιανουαρίου
Jamming Funkers Live
Οι Jamming Funkers θα groovαρουν το μυσταγωγικό Faust!
Η σκηνή του Faust φιλοξενεί για άλλη μια  φορά τους Jamming Funkers.
Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου Οι Jamming Funkers θα παρουσιάσουν
ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα με επιλογές funk, pop, soul αλλά και δυναμικές rock διαθέσεις...
Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια ξένων καλλιτεχνών όπως οι: Christina Aguilera, Anastacia, Alicia Keys,
 Jamiroquai, Beyonce, Pink ,J Brown κ.ά. μας ταξιδεύουν σε μια -διαφορετική από τα συνηθισμένα- μουσική βραδιά,
 ενώ παρουσιάζονται και οι δικές τους δημιουργίες.

Tο τελευταίο single των Jamming είναι το Lead my soyl back .. μια Rock οπτική των ανθρωπίνων σχέσεων που ιντριγκάρει  έντεχνα την καθημερινή ενοχή του "ΕΓΩ" και την ανάγκη του ΕΓΩ για Ανιδιοτελή αγάπη .
Το σχήμα αποτελείται από μουσικούς με όρεξη και κέφι για δημιουργία με υψηλές απαιτήσεις και νέες προοπτικές για τα ελληνικά δρώμενα.

Οι Jamming Funkers είναι ένα δυναμικό μουσικό συγκρότημα, το οποίο σχηματίστηκε στις αρχές 2008 από τον Πλάτωνα και τον Ερρίκο και ολοκληρώνεται το 2010,
 με τον Σπύρο και την Όλγα, που πλέον αποτελούν τους Jamming Funkers.



Έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και στις πιο γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας.
Μαζί τους στα (vocals) η Melina Fidelis Και η Evi ShenZhen .


σχετικά links

Singles

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 5 € (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)
Mε κράτηση σε τραπέζι ή Stool: 8 € (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Στο FAUST
(τηλ. 2103234095 –email: info@faust.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Ο καημός κάθε γυναίκας | Έρικα Γιονγκ | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 127 Τίτλος: Ο καημός κάθε γυναίκας Συγγραφέας: Έρικα Γιονγκ ISBN: 978-960-208-536-3 Σχήμα: 14 x 21 εκ....