Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η Συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη στο Μαζί στον Αέρα της Δευτέρας 11/1

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1/16
ΩΡΑ 17:00

Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη καλεσμένη μου στην εκπομπή Μαζί στον Αέρα

ΜΟΝΟ ΣΤΟ



Φως στις Σκιές

Η Ελένη παίρνει τη μεγάλη απόφαση να «δραπετεύσει» από το χρυσό κλουβί της και να κάνει μια νέα αρχή. Ο άντρας της ο Άρης παίζει σε διπλό ταμπλό (έχει ένα γιο από άλλη γυναίκα), με πολλά πρόσωπα και πολλές «δουλειές». Ο Ορέστης ερωτεύεται την Ελένη αλλά φοβάται να της αποκαλύψει το πρόβλημα της υγείας του καθώς και ότι η κόρη του Όλγα είναι εξαρτημένη από τον σκληρό κόσμο των ναρκωτικών. Μια σύγχρονη ιστορία, ανθρώπινη κι αληθινή με ήρωες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ψάχνουν να βρουν το δικό τους διέξοδο. Όταν όλα θα βγουν στο φώς άλλοι θα λυτρωθούν και άλλοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν τα λάθη του παρελθόντος.



Αντίο, φιλενάδα

Δυο γυναίκες κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Ζουν στο ίδιο κελί και αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Η Μαρίνα δυναμική και ακλόνητη και η Σοφία κυνηγημένη από τύψεις κι ενοχές που πλήγωσε την οικογένειά της. Όταν η μία προσπαθήσει να βοηθήσει την άλλη με σύμμαχο το χρόνο μέσα από επίπονες καταστάσεις οι ρόλοι θα αντιστραφούν και θα ανατραπούν τα πάντα. Ένα μάθημα ζωής από ηρωίδες οι οποίες αν και έσφαλαν στο παρελθόν αποδεικνύουν ότι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία δίνοντας το μήνυμα της ελπίδας ότι η ζωή συνεχίζεται.



Το ζεϊμπέκικο της Κατίνας

Μια συναρπαστική ιστορία. Ένα ταξίδι στο χρόνο. Από τη Θεσσαλονίκη του 1939 στο σήμερα. Η Κατίνα μέσα από τις κακουχίες της ζωής και με αντίπαλο τη συντηρητική κοινωνία προσπαθεί να σώσει την αξιοπρέπειά της και να σταθεί με το κεφάλι ψηλά. Η φτώχεια και η δυστυχία πρωταγωνιστούν αλλά οι ήρωες του βιβλίου ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο.



Η ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά. Για είκοσι πέντε χρόνια ασχολήθηκε με τα λογιστικά και για επτά χρόνια με το μάρκετινγκ. Από το 2011 είναι συνταξιούχος και τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται εθελοντικά με τα πολιστικά του Δήμου της Αγίας Βαρβάρας, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες της περιοχής να έρχονται σε επαφή με τους συγγραφείς και τα έργα τους. Το 2007 έγινε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει δύο παιδιά, τα οποία θεωρεί το μεγαλύτερο έργο της ζωής της. Η συγγραφή βιβλίων είναι η καλύτερη διέξοδος για το ανήσυχο πνεύμα της για το οποίο ελπίζει να παραμείνει για πάντα ανήσυχο. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΖΩΗΣ, ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΑΝΤΙΟ, ΦΙΛΕΝΑΔΑ.



  

1 σχόλιο:

Βιβλιοπρόταση | Η χίμαιρα του Σεμπαστιάνο Βασάλι | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 85 Τίτλος: Η χίμαιρα Συγγραφέας: Σεμπαστιάνο Βασάλι ISBN: 978-960-208-434-2 Σχήμα: 12 x 18 εκ. Σελ...