Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Νέα Κυκλοφορία | Τόμπι Ορντ | Στο χείλος του γκρεμού | Εκδόσεις Μίνωας

 


Τόμπι Ορντ

Στο χείλος του γκρεμού

Υπαρξιακός κίνδυνος και το μέλλον της ανθρωπότητας

 

Μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας αν και βρισκόμαστε… 

στο χείλος του γκρεμού;

 

Η προστασία του μέλλοντος της ανθρωπότητας είναι η σημαντικότερη πρόκληση του καιρού μας. Ο Τόμπι Ορντ, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εστιάζει, στο παρόν έργο, πάνω στους κινδύνους που απειλούν να οδηγήσουν στον ανθρώπινο αφανισμό ή τη μόνιμη κατάρρευση του πολιτισμού και στο πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ανθρωπότητα από αυτούς τους κινδύνους. 

Δεν  είναι απλώς ένα ακόμα βιβλίο φιλοσοφίας, αλλά ένα έργο αφύπνισης. 

 

Τίτλος: Στο χείλος του γκρεμού

Συγγραφέας: Τόμπι Ορντ

Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνία

ISBN: 978-618-02-1865-7

Κωδικός: 31506

Σελίδες: 536

Διαστάσεις: 17 x 24

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022
Τιμή: 22,20 €

 

Κείμενο οπισθοφύλλου: 

Γραμμένο από μία από τις κορυφαίες φωνές της ηθικής στον κόσμο, το βιβλίο αυτό μας ανοίγει τα μάτια και υποστηρίζει ότι η προστασία του μέλλοντος της ανθρωπότητας είναι η σημαντικότερη πρόκληση του καιρού μας.


Η ανθρώπινη ιστορία βρίσκεται μόλις στην αρχή. Το είδος μας θα μπορούσε να επιβιώσει για δισεκατομμύρια έτη, αρκετός χρόνος για να θέσει τέλος στις ασθένειες, τη φτώχεια και την αδικία και για να ακμάσει με τρόπους που σήμερα ούτε να φανταστούμε μπορούμε. Το μέλλον μας, όμως, βρίσκεται σε κίνδυνο. Με τη δημιουργία των πυρηνικών όπλων, η ανθρωπότητα μπήκε σε μια νέα εποχή, όπου ήρθαμε αντιμέτωποι με υπαρξιακές καταστροφές, από τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να ανακάμψουμε. Από τότε, οι κίνδυνοι έχουν πολλαπλασιαστεί: από την κλιματική αλλαγή μέχρι τους κατασκευασμένους παθογόνους οργανισμούς και την ανυπάκουη τεχνητή νοημοσύνη. Αν δεν δράσουμε γρήγορα ώστε να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές μέλλον, πολύ σύντομα θα είναι αργά.



Έγραψαν για το βιβλίο

 

«Το Στο χείλος του γκρεμού διαχωρίζει την επιστήμη από τις φήμες και θα παραμείνει το απόλυτο έργο σχετικά με τους υπαρξιακούς κινδύνους για πολύ καιρό ακόμα». 

MAX TEGMARK, συγγραφέας του Life 3.0 και του Our Mathematical Universe.


«Το βιβλίο είναι ένα ξύπνημα αναφορικά με τους υπαρξιακούς κινδύνους και την κατεπείγουσα ανάγκη για δράση. Απαραίτητο ανάγνωσμα που μας δίνει τη δύναμη να παίξουμε κι εμείς τον ρόλο μας στην αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών».

ANGELA KANE, πρώην αντιπρόσωπος του ΟΗΕ σε ζητήματα αφοπλισμού.


«Ένα συναρπαστικό και πειστικό βιβλίο για το πιο σημαντικό θέμα όλων: πώς θα επιβιώσει το είδος μας από τους κινδύνους που θέτουμε εμείς οι ίδιοι». 

STUART RUSSELL, συγγραφέας του Human Compatible και του Artificial Intelligence: A Modern Approach.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα





Ο Τόμπι Ορντ είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το έργο του εστιάζει στα μεγάλα ερωτήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και μελετά τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Έχει ερευνήσει την ηθική της παγκόσμιας φτώχειας και αυτό τον οδήγησε στο να δεσμευτεί να δίνει διά βίου το 10% του εισοδήματός του στις πλέον αποτελεσματικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν στη βελτίωση του κόσμου. Δημιούργησε έναν οργανισμό, τον Giving What We Can, ώστε κι άλλοι να κάνουν το ίδιο και όλοι μαζί έχουν δεσμευτεί να δώσουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες. Στη συνέχεια διεύρυνε τις ιδέες αυτές συνιδρύοντας το κίνημα του αποτελεσματικού αλτρουισμού, με βάση το οποίο χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ορθό λόγο και τα αποδεικτικά στοιχεία, για να βοηθήσουν τις ζωές των άλλων όσο το δυνατόν περισσότερο.


Η έρευνά του σήμερα είναι πάνω στους κινδύνους που απειλούν να οδηγήσουν στον ανθρώπινο αφανισμό ή τη μόνιμη κατάρρευση του πολιτισμού και στο πώς να προστατεύσουμε την ανθρωπότητα από τους κινδύνους αυτούς, κάτι που θεωρεί ότι είναι από τα πλέον πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, του Εθνικού Συμβουλίου Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ και του Γραφείου του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ | JO HEDWIG TEEUWISSE | FAKE HISTORY | 100 + 1 ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΥΠΟ… ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

  στο οπισθόφυλλο γράφει… Ο Ούγκο Μπος σχεδίασε τις στολές των ναζί; Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη; Ο Ναπολ...