Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΝΤΑΡΑΓΙΑ» ΤΗΣ ΝΤΕΛΦΙΝ ΜΙΝΟΥΙ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ

 


Στη σκιά του πολέμου, οι φράσεις μπορούν να πάλλονται και πάλι. Τέλεια ταξινομημένες και τοποθετημένες στα ράφια, οι λέξεις στέκονται όρθιες, είναι γερές, θριαμβεύτριες, αγέρωχες, γενναίες, αξιόπιστες, γεμάτες αλήθεια. Ανοίγουν δρόμους στη σκέψη, χειμάρρους ιδεών και ιστοριών για να ξεφεύγεις.  

 

 

Το βιβλίο αυτό μιλάει για την ιστορία της μυστικής βιβλιοθήκης στη Συρία. Εκεί γίνεται πόλεμος. Την ώρα που βομβαρδίζονται τα πάντα μια ομάδα νέων παίρνει την πρωτοβουλία και αποφασίζει να σώσει όσα περισσότερα βιβλία μπορεί. Διαβάζοντάς το συγκινήθηκα σε πάρα πολλά σημεία. Η δύναμη που αντλούν αυτοί οι νέοι δεν μπορεί να αφήσει τον αναγνώστη αδιάφορο. Δεν έμεινα θεατής στην ιστορία. Σκεφτόμουν τι θα έκανα εγώ σε καιρό πολέμου. Ένα καλογραμμένο βιβλίο γεμάτο αλήθειες που δεν πρέπει να απουσιάζει από καμιά βιβλιοθήκη. Γιατί; Γιατί το βιβλίο αυτό είναι ένας ύμνος στην προσωπική ελευθερία και στη δύναμη της λογοτεχνίας. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

 

 

 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Η Ιοκάστη Γιουξουάν στη Xώρα της Κλιμακτηρίου» της Κικής Μαυρίδου, συνεχίζεται και το Μάιο στον Πολυχώρο VAULT

  Και το Μάιο συνεχίζεται στον Πολυχώρο VAULT το νέο έργο της Κικής Μαυρίδου   « Η Ιοκάστη Γιουξουάν στή Xώρα της Κλιμακτ...