Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΔΡΙΑΣ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ…

 


Κύριε Ανδριά να σας ευχηθώ καλοτάξιδο το νέο σας βιβλίο. «Το λικέρ των αναμνήσεων» είναι ο τίτλος του. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Είναι ένα βιβλίο γεμάτο έρωτα, ένα μυθιστόρημα που μας μιλάει για όλα εκείνα τα «λάθη» που κάνουμε όταν η λογική προσπαθεί να τιθασεύσει τον πόθο της καρδιάς και τη φλόγα του σώματος. Ένα ταξίδι στο χθες, μέσα από τις έντονες ερωτικές ζωές των ηρώων του, το οποίο ο αναγνώστης καλείτε να το ζήσει, απολαμβάνοντας το «λικέρ»… Όλα αλλάζουν κι όλα ακολουθούν μια νέα πορεία, χαράζοντας μια διαδρομή, που ουδείς γνωρίζει που θα καταλήξει… Τα ίχνη ενός μεγάλου έρωτα χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά ένα μενταγιόν, ξυπνάει μνήμες, σε μια στιγμή που γεγονότα και καταστάσεις, είχαν πάρει άλλη τροπή. Το αν τελικά ο έρωτας είναι ικανός να ανατρέψει τα πάντα, θα φανεί στο τέλος της ιστορίας, όπως και το αν υπάρχει κάποιο κόστος.  

Τι σας παίδεψε περισσότερο κατά τη διάρκεια της συγγραφής του νέου σας βιβλίου;

Το πάθος των ηρώων, καθώς τα γεγονότα και η ροή του κειμένου πολλές φορές με ανάγκαζε να «συγκρατήσω» τα θέλω τους. Οι εραστές καταθέτουν την ψυχή τους μέσα στις σελίδες του βιβλίου… πετούν τα «ψεύτικα» ρούχα των πρέπει και «γυμνοί» μας παρασύρουν σ’ έναν κόσμο, γεμάτο πάθος. Ήταν ένας όμορφος «πόλεμος» μπορώ να σας αποκαλύψω…

Ποιόν ήρωα συμπαθείτε περισσότερο και γιατί;

Δεν είναι ένας… είναι πολλοί και θα το καταλάβει ο αναγνώστης, διαβάζοντας το βιβλίο. Όλοι τους βιώνουν τη δική τους Οδύσσεια, το δικό τους παιχνίδι με τη μοίρα, προσπαθώντας να σταθούν όρθιοι, με σκοπό να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους… Γήινοι ρόλοι, αληθινοί άνθρωποι, με τα υπερ και τα κατά τους. 

Τι είναι αυτό που σας λένε ποιο συχνά οι αναγνώστες;

Τι στάθηκε αφορμή να γράψω το κάθε μου βιβλίο μου… κι εκεί είναι που αρχίζει μια μεγάλη κουβέντα. Οφείλω να τους απαντήσω, γιατί γι’ αυτούς γράφω, αυτούς έχω δίπλα μου σε κάθε μου ταξίδι…



Είστε χρόνια στον χώρο της συγγραφής. Τι κερδίσατε και τι χάσατε;

Δε νομίζω πως έχω χάσει κάτι. Αντίθετα έχω κερδίσει πολλά. Πρώτα απ’ όλα γνώση, καθώς οι ώρες ανάγνωσης πριν τη συγγραφή κάποιου βιβλίου, είναι πάρα πολλές. Όσο γράφω, μαθαίνω… Ακολουθεί ή προηγείται το αναγνωστικό κοινό, μα πάνω απ’ όλα η αγάπη του κόσμου, που συνεχώς αυξάνεται. Είναι κάτι μοναδικό, κάτι μαγικό. 

Ποιες λέξεις είναι οι αγαπημένες σας;

Αγάπη, ελευθερία, έρωτας.

Πείτε μου το αγαπημένο σας βιβλίο.

Πραγματικά είναι αρκετά, μιας και το καθένα από αυτά, μου έχει χαρίσει κάτι «ξεχωριστό», κάτι που μ’ έχει δέσει μ’ αυτό. Μια από τις βιβλιοθήκες μου, έχει να πει πολλά.

Τι σημαίνει για ένα βιβλίο να είναι επιτυχημένο;

Επιτυχημένο για μένα είναι ένα βιβλίο, όταν όσα χρόνια κι αν περάσουν, να έχει μείνει στη μνήμη του αναγνώστη, ως ιστορία και σημείο αναφοράς. 

Βλέπετε τηλεόραση; Τι είναι αυτό που μπορεί να σας πικράνει;

Η τραγικοποίηση των γεγονότων και ο «βιασμός» του νου, με δήθεν νέα μοντέλα «ευτυχίας». 

Μια ευχή για τους αναγνώστες σας

Να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησαν οι πιο πολλοί την περίοδο της καραντίνας. Να διαβάζουν, μεγαλώνοντας έτσι την «παρέα», τη συντροφιά μας. Έχουμε ανάγκη τους αναγνώστες, έχουμε ανάγκη ως κοινωνία ανθρώπους που πλουτίζουν το νου τους με γνώση και εικόνες. Γιατί μην ξεχνάμε, πως ένα βιβλίο είναι μια εικόνα έκφρασης συναισθημάτων.   

Σας ευχαριστώ πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας.

Εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και για τα όσα είπαμε… Καλή συνέχεια.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Η Ιοκάστη Γιουξουάν στη Xώρα της Κλιμακτηρίου» της Κικής Μαυρίδου, συνεχίζεται και το Μάιο στον Πολυχώρο VAULT

  Και το Μάιο συνεχίζεται στον Πολυχώρο VAULT το νέο έργο της Κικής Μαυρίδου   « Η Ιοκάστη Γιουξουάν στή Xώρα της Κλιμακτ...