Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ της ΑΝΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗ



Αυτό που κάνει πετυχημένο ένα βιβλίο εκτός από την ιστορία είναι και ο χρόνος που χρειάζεται για να το διαβάσεις. Εγώ το τελείωσα σε δυο μέρες. Άρα, για μένα είναι ήδη πετυχημένο. Ξενύχτησα μαζί του. Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Και όταν το τελείωσα συνεπαρμένος είπα: ουάου!
Το «τώρα ξέρεις» της Άννας είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο για αναγνώστες με απαιτήσεις. Θα μπορούσε να ήταν ταινία. Πιστεύω ότι το σενάριο θα το ζήλευαν όλοι οι σεναριογράφοι στο Hollywood. Έχει τα πάντα: πλοκή, χαρακτήρες, ένταση, μυστήριο. Η συγγραφέας τα συνδυάζει όλα αυτά μαζί με έναν μαγικό δικό της τρόπο, δημιουργώντας ένα μοναδικό κομψοτέχνημα.
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 80 στο Φρίουλι ένα μαγευτικό μέρος της Ιταλίας. Ένα μέρος το οποίο μέσα από τα μάτια της Άννας σε κάνει να πιστεύεις ότι το έχεις επισκεφθεί. Οι χάρτινοι ήρωες νομίζεις ότι θα ξεπηδήσουν μέσα από τις σελίδες του. Τόσο ζωντανοί είναι και τόσο κρυστάλλινοι.
Η Νεφέλη μια δυναμική και ανεξάρτητη νέα, φεύγει από την Ελλάδα για να κυνηγήσει τα όνειρά της. Ο Πέτρος ένας μυστικοπαθής τύπος επιστρέφει στην Ιταλία για να βάλει μια τάξη. Ο Τόλης, ο κοινός τους φίλος, είναι ο συνδετικός κρίκος. Ο Δημήτρης, σέρνει κι αυτός το δικό του κόσμο. Όλοι οι ήρωες ζουν την καθημερινότητα η οποία πιστέψτε με δεν είναι καθόλου βαρετή. Ο έρωτας σε πρώτο πλάνο. Αλλά και το μυστήριο για το τι θα συμβεί.
Είναι ένα βιβλίο που σε κρατά σε αγωνία. Καθώς κυλάνε τα κεφάλαια, νεράκι φεύγουν, νομίζεις ότι φτάνεις όλο και πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου. Πιστεύεις ότι θα αποκαλυφθούν τα πάντα. Όλα όσα κρύβουν. Το βιβλίο αυτό χωρίς να γίνομαι υπερβολικός το διαβάζεις με κομμένη την ανάσα.
Αυτά τα λίγα από μένα. Συγχαρητήρια στην Άννα και να ευχηθώ καλοτάξιδο. Τώρα ξέρεις αλλά άμα δεν το διαβάσεις τίποτα δεν ξέρεις…
Σας ευχαριστώ.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου