Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» 22 & 23 Ιουλίου

Παρασκευή 22 Ιουλίου (και κάθε Παρασκευή του Ιουλίου): «Απόψε το μπουζούκι σου»
Τις γλυκύτατες πενιές και τα γεμάτα έμπνευση ταξίμια του σολίστα Νίκου Τατασόπουλου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις Παρασκευές του Ιουλίου όσοι βρεθούν στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης». Μαζί του ο δεξιοτέχνης Νώε Ζαφειρίδης στην κιθάρα και το τραγούδι και η Ιφιγένεια Ιωάννου στο κανονάκι και το τραγούδι.



O Νίκος Τατασόπουλος γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να εμφανίζεται δημόσια με τον πατέρα του –το βιρτουόζο και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο- από την ηλικία των τριών ετών. Έχει σπουδάσει, επίσης, κλασικό πιάνο και τζαζ κιθάρα. Η τεχνική του θεωρείται σχολή για Έλληνες και ξένους. Έχει εμφανιστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ηχογραφεί και διδάσκει μουσική. «Πλέκοντας» αριστοτεχνικά τη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική μας με δυτικά ακούσματα, αποδεικνύει με το ύφος και την τεχνική του ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, ότι είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων.
Ο Νώε Ζαφειρίδης είναι διπλωματούχος κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας (Άριστα) και Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Πειραιά (Άριστα). Ως σολίστ στο μπουζούκι συνεργάστηκε με τους Μαριώ, Χρήστο Τσιαμούλη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σοφία Παπάζογλου, Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά, Έλλη Πασπαλά, Αλίκη Καγιαλόγλου, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Γιώργο Σταυριανό. Συχνές επίσης είναι και οι εμφανίσεις του με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, σε διάφορες παραστάσεις. Ιδρυτικό μέλος του Συγκροτήματος Μπουζουκιών «Δρόμος».

Η Ιφιγένεια Ιωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι απόφοιτος του ΠΜΓΛ Παλλήνης, πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου με βασικό όργανο το κανονάκι και διπλωματούχος κιθάρας με Ά βραβείο (Χρυσό Μετάλλιο εξαιρετικής ιδιοφυϊας στη μνήμη του Χαράλαμπου Εκμετζόγλου –ΥΠ.ΠΟ). Από το 2003 μέχρι το 2008, παράλληλα με τις σπουδές της, παρέδιδε μαθήματα κιθάρας σε Ωδεία και σχολεία της Αθήνας. ‘Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον Απόστολο Τσαρδάκα, τον Μανώλη Λιδάκη και τον Δημήτρη Μυστακίδη.

Από την Παρασκευή 1 Ιουλίου και κάθε Παρασκευή του Ιουλίου, στις 22.30.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

Σάββατο 23 Ιουλίου: Γιώργος Κουτουλάκης «Ρεμπέτικο»    
Τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού με το εκφραστικό παίξιμο, Γιώργο Κουτουλάκη, θα φιλοξενήσει για δύο ακόμη Σάββατα, 23 και 30 Ιουλίου, στις 22.30, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης». Ο γνωστός -κυρίως από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Έλλάς»- μουσικός, πλαισιωμένος από τους εξαιρετικούς συναδέλφους του Μαρία Δεναξά στο τραγούδι, Φώτη Τσορανίδη στην κιθάρα και Δημήτρη Παπαδάμη στο ακορντεόν, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με άρωμα καλοκαιριού, που επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στο ρεμπέτικο και την ιστορία του, με τραγούδια που όλοι αγαπάμε.



Η Μαρία Δεναξά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού πιάνου και αρμονίας, φωνητικής τοποθέτησης και κλασσικού τραγουδιού Από το 2001 εργάζεται ως τραγουδίστρια σε νυχτερινά μαγαζιά και μουσικές σκηνές. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ο  τραγουδοποιός Άγγελος Σκορδίλης, ο Θανάσης Σύρος, ο ηθοποιός-τραγουδοποιός Νίκος Καλογερόπουλος κ.ά.
Ο Φώτης Τσορανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ασχολείται με τη μουσική από παιδί. Σπούδασε δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα από διάφορα μουσικά φάσματα, κυρίως ως κιθαρίστας και τραγουδιστής, αλλά και ως κορνίστας και ενορχηστρωτής.
Ο Δημήτρης Παπαδάμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Ασχολείται με τη μουσική από παιδική ηλικία. Σπούδασε πιάνο και ακορντεόν και έχει πτυχίο αρμονίας κ αντίστιξης. Έχει συνεργαστεί από το 1997 με αξιόλογους καλλιτέχνες σε μικρά και μεγάλα σχήματα παίζοντας πιάνο και, κυρίως, ακορντεόν. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές σε διαφορετικά είδη μουσικής.
Είσοδος: 4,00 ευρώ/άτομο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
           
«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
Λεωφόρος  Δεκελείας 20,  Νέα Χαλκηδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου