Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ Ποντάροντας στην οικονομική καταστροφή Το best seller του Michael Lewis στους κινηματογράφους με κορυφαίους πρωταγωνιστές

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ
Ποντάροντας στην οικονομική καταστροφή

Το best seller του Michael Lewis
στους κινηματογράφους με κορυφαίους πρωταγωνιστές

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο Στιβ Καρέλ, o Μπραντ Πιτ κι ο Ράιαν Γκόσλινγκ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άνταμ ΜακΚέι, πρωταγωνιστούν στην ομώνυμη ταινία που κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιανουαρίου






Το Μεγάλο Σορτάρισμα αφηγείται πώς
τέσσερις μη «ειδήμονες» στα υψηλά χρηματοοικονομικά προέβλεψαν την φούσκα της αγοράς ακινήτων στην Αμερική πριν από οποιονδήποτε άλλο.
Και βγήκαν κερδισμένοι...


Το διεθνές best seller του Michael Lewis «Το μεγάλο σορτάρισμα: Ποντάροντας στην οικονομική καταστροφή» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Άνταμ ΜακΚέι (σκηνοθέτη της ταινίας Anchorman) και κυκλοφορεί σε μετάφραση του Νίκου Ρούσσου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος με νέο εξώφυλλο με το εικαστικό της ταινίας.

Με πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Μπέιλ, Στιβ Καρέλ, Μπραντ Πιτ και Ράιαν Γκόσλινγκ «Το μεγάλο σορτάρισμα» θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 7 Ιανουαρίου 2016 από την UIP.


Στα τέλη του 2008 έσκασε η φούσκα της αμερικάνικης κτηματαγοράς. Οι τιμές των σπιτιών, που είχαν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μαζί τους συμπαρέσυραν και την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών. Πώς όμως ένα μεμονωμένο γεγονός οδήγησε σ' ένα γενικευμένο, παγκόσμιο κραχ; Και υπήρχαν άραγε κάποιοι που ωφελήθηκαν από αυτό;

Ο Michael Lewis, με πολύ χιούμορ, γράφει την ιστορία και αναπτύσσει τους ιδιόμορφους χαρακτήρες που, ενώ όλοι αγόραζαν σαν τρελοί, εκείνοι σόρταραν - πόνταραν δηλαδή στην πτώση της αξίας συγκεκριμένων τίτλων: ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός γιατρός με ταλέντο στα οικονομικά, δυο μάλλον άφραγκοι πιτσιρικάδες που έστησαν επενδυτικό κεφάλαιο στο γκαράζ του σπιτιού του. Η ξεροκεφαλιά και η μονομανία τους να ακολουθούν -παρά το χλευασμό που εισέπρατταν απ' τους «ειδήμονες» του χώρου- τη φωνή της λογικής, η οποία τους έλεγε ότι η αγορά ακινήτων είναι μια φούσκα που όπου να 'ναι σκάει, τελικά απέδωσαν: έβγαλαν πολλά λεφτά!

Μια σπουδαία, συναρπαστική αφήγηση που διαβάζεται απνευστί,
εξηγώντας τη λειτουργία τούτης της «μηχανής μαζικής οικονομικής καταστροφής» στην οποία έχει μεταβληθεί ο κόσμος της υψηλής οικονομίας.

Το βιβλίο αποτελεί την βάση του σεναρίου της ταινίας ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ που θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 7 Ιανουαρίου 2016 από την UIP.





O συγγραφέας

Ο Michael Lewis γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη το 1960. Σπούδασε ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Princeton και στη συνέχεια οικονομικά στο London School of Economics. Σε ηλικία 24 ετών προσελήφθη από τη Salomon Brothers και, ως πωλητής ομολόγων, βρέθηκε πολύ σύντομα να διαχειρίζεται λογαριασμούς εκατομμυρίων δολαρίων.
Έχοντας γνωρίσει εκ των έσω την «κουλτούρα» των χρηματοπιστωτικών κολοσσών, λίγα χρόνια αργότερα επιλέγει να αφήσει την καλά αμειβόμενη θέση του και, ως συγγραφέας πλέον, να μιλήσει ανοιχτά για τις εμπειρίες του στη Wall Street. To πρώτο του βιβλίο, το Liar's Poker (1989), αποτελεί μια ανελέητη ματιά στον χρηματοπιστωτικό κόσμο της δεκαετίας του 1980 και καθιερώθηκε ως το απόλυτο βιβλίο αναφοράς για την εποχή εκείνη της υπερβολής. Στα επόμενα, επίσης ευπώλητα, βιβλία του o Lewis εστιάζει με το ίδιο πάντα αναλυτικό και κριτικό πνεύμα, αλλά και καυστικό χιούμορ, σε διάφορες πτυχές της αμερικανικής κοινωνίας και οικονομίας.
Παράλληλα με το συγγραφικό του έργο, ο Lewis συνεργάζεται ως αρθρογράφος, ειδικευμένος σε οικονομικά θέματα, με έντυπα όπως το The New York Times Magazine και το Portfolio, ενώ στη χώρα μας αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του Φοβού τους Έλληνες ομόλογα φέροντες που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Οκτωβρίου 2010 του Vanity Fair. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία του Το μεγάλο σορτάρισμα και Μπούμερανγκ.



Το μεγάλο σορτάρισμα:
Ποντάροντας στην οικονομική καταστροφή
Michael Lewis
Μετάφραση: Νίκος Ρούσος

Σελίδες: 352, Τιμή: 16,50 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Η χίμαιρα του Σεμπαστιάνο Βασάλι | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 85 Τίτλος: Η χίμαιρα Συγγραφέας: Σεμπαστιάνο Βασάλι ISBN: 978-960-208-434-2 Σχήμα: 12 x 18 εκ. Σελ...