Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 2014

Ο Αύγουστος ξεκίνησε με μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους όσους απέδρασαν με προορισμό τα Ελληνικά Νησιά από το λιμανι του Πειραιά. Με την ευκαιρία των καλοκαιρινών διακοπών, Στελέχη και Εθελοντές του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων βρέθηκαν στο λιμάνι και προσέφεραν γλυκίσματα και εκατοντάδες λογοτεχνικά βιβλία εντελώς δωρεάν. Το βιβλίο κρατά την ομορφότερη συντροφιά την περίοδο των διακοπών πόσο μάλλον όταν οι τίτλοι είναι επιλεγμένοι από το πρόγραμμα "Βιβλίο Αναζητά Αναγνώστη" του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Το πρόγραμμα είναι απλό, οι αναγνώστες μπορούν να παρουν μαζί τους τα βιβλία που παρέλαβαν και μετά την αναγνωσή τους να τα αφήνουν σε παγκάκια, σε πάρκα, σε στάσεις λεωφορείων και τρένων, σε πεζόδρομους κλπ. Αυτός που θα το βρει θα ανοίξει την πρώτη σελίδα, θα διαβάσει τις οδηγίες και επαναλαμβάνει τη διαδικασία.
Με τον τρόπο αυτό συνεχίστηκε σήμερα μία σκυταλοδρομία με πρωταγωνιστή το βιβλίο από το μεγαλύτερο Λιμάνι της Χώρας και δώθηκε σε όλους η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ελκυστικό παιχνίδι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιστρέφονται τα βιβλία σε κομβικές θέσεις με μεγάλη διέλευση κόσμου ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους συμπολίτες μας να μοιραστούν την ίδια χαρά και τις ίδιες εμπειρίες.
« Ιδιαίτερα αυτή την εποχή των διακοπών μία τέτοια κίνηση μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία το ίδιο το βιβλίο να αλλάζει πολλά χέρια σε ένα ατελείωτο κύκλο αναγνωστών. Η συμβολή των εκδοτικών οίκων στην επιτυχία αυτού του προγράμματος, μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Ζητούμε την συμμετοχή σας σε αυτό το αναγνωστικό ταξίδι!» τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
Οι εκδοτικοί οίκοι που διέθεσαν βιβλία για τη δράση αυτή είναι οι : ΠΑΤΑΚΗΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ΛΙΒΑΝΗΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, ΔΑΡΔΑΝΟΣ, ΑΡΓΩ,ΑΓΚΥΡΑ, ΜΕΛΑΝΙ, ΡΟΕΣ-PRINTA, LE BALLON, ΣΩΤΗΡ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Η χίμαιρα του Σεμπαστιάνο Βασάλι | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 85 Τίτλος: Η χίμαιρα Συγγραφέας: Σεμπαστιάνο Βασάλι ISBN: 978-960-208-434-2 Σχήμα: 12 x 18 εκ. Σελ...