Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ



Με επίκεντρο την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας συνεχίζει τις ανθρωπιστικές του δράσεις ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων προσφέροντας τρόφιμα σε εκατοντάδες συνανθρώπων μας.

Τα 4 σπίτια απόρων, οι μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος και Κορινθίων υποδέχτηκαν πριν από λίγες ημέρες τους ωφελούμενους συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας με μία αγκαλιά ουσιαστικής βοήθειας. Συγκεκριμένα, κάτοικοι των περιοχών της Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη , του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και της Κορίνθου προμηθεύτηκαν τρόφιμα, όπως μακαρόνια, ρύζι, λάδι, όσπρια, γάλα - είδη πρώτης ανάγκης που δυστυχώς πλέον αποτελούν για πολλούς συνανθρώπους μας είδη πολυτελείας. Επίσης, διανομή τροφίμων πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα με εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε δήλωσή του τόνισε «Η στήριξη των συνανθρώπων μας που πλήττονται από τις δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης με οποιοδήποτε μέσο είναι χρέος μας. Τα είδη πρώτης ανάγκης που προμηθεύονται κάθε μήνα δεν αποτελεί την λύση αλλά σίγουρα τους ενθαρρύνει και τους βοηθά να βλέπουν την ζωή πιο αισιόδοξα.».



Οι διανομές τροφίμων στηρίχθηκαν από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου