Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Νυχτερινή βόλτα με τον Ερμή…



Θα μπορούσα να βάλω τη φαντασία μου να δουλέψει και να έγραφα «Η πρωινή βόλτα του Ερμή» αλλά το πρωί για μένα δεν υπάρχει οπότε ούτε και για τον Ερμή.
Όλη μέρα ήταν κλεισμένος στο σπίτι. Έπρεπε να βγει να πάρει καθαρό αέρα. Αν ήταν στο χέρι μου θα τον έκανα και μπαρότσαρκα. Είναι μόνο 7 μηνών, έχει ακόμα μέλλον για τέτοια πράγματα.
Βγήκαμε από την είσοδο της πολυκατοικίας. Η συμμορία των 10 γατών (τόσες είναι, μπορεί και παραπάνω) του δείχνανε τα νύχια τους. Εκείνος, αληθινός άντρας, τους έδειξε τα δόντια του. Αν μπορούσε να μιλήσει σίγουρα θα έλεγε: - Εδώ μένω εγώ!
Περπατήσαμε μαζί ή σχεδόν μαζί. Μπροστά εκείνος, ξωπίσω εγώ. Ανεβήκαμε τον αγαπημένο του λοφίσκο. Έκανε σαν τρελός. Σκυλιά πουθενά. Μόνο εγώ και ο Ερμής. Κοιτούσε με λαχτάρα μπας και φανεί καμιά γκομενίτσα στο οπτικό του πεδίο αλλά τζίφος.
Λίγα μέτρα παραπέρα μία κυρία με το μικροσκοπικό σκυλάκι της. Δυστυχώς για τον Ερμή ήτανε αγόρι. Πλησιάσανε ο ένας τον άλλον, μιλήσανε στη δική τους γλώσσα γύρισε την πλάτη και φύγαμε.
Τον έδεσα έξω από το μάρκετ. Μπήκα να πάρω μπύρα. Άκουσα ουρλιαχτά και κλάματα. Βγαίνω και βλέπω έναν Ερμή εκτός εαυτού. Από τα γύρω μπαλκόνια τα σκυλιά γαβγίζανε με λύσα. Ο μικρός είχε κλάσει πόμολα.
Φοβάται και μόνο τις φωνές τους. Ούτε καν να έρθει σε επαφή μαζί τους. Δεν γνωρίζει τον έξω κόσμο. Νομίζει ότι όλα τα ζώα έχουν την καλή καρδιά του και την αγνή ψυχή του. Νομίζει ότι όλοι είναι φίλοι του.
Από το ηλιόλουστο μπαλκόνι παρατηρεί τα σκυλιά που περνάνε με τα αφεντικά τους από τον λόφο απέναντι. Μπορεί και να ζηλεύει.
Τον αγαπάμε τον Ερμή. Πολύ. Ίσως γι’ αυτό να είμαστε τόσο υπερπροστατευτικοί. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να πάθει αυτό που έπαθε η σκυλίτσα του πρώτου. Μια μέρα της χίμηξαν σκυλιά και από τότε φοβάται να πλησιάσει όλα τα ζώα.
Επιστρέψαμε στο σπίτι. Η συμμορία των γατών είχε πάει για ύπνο. Ο Ερμής ήπιε άφθονο νερό και έπιασε την αγαπημένη του γωνιά στον καναπέ.


Καληνύχτα Ερμή και όνειρα γλυκά…
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου   Μια φορά ήταν ο κ...