Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

22η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η 22η Διεθνής Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Εντυπώσεις από την Ελλάδα» που διοργάνωσε ο  Όμιλος για την UNESCΟ Πειραιώς και Νήσων υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Κεραμεικό.
Καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Λευκορωσία και Σλοβακία αποτύπωσαν τις «Εντυπώσεις τους από την Ελλάδα» και εξέθεσαν στο κοινό τα έργα τους μεταφέροντάς μας μέσα από την προσωπική τους πινελιά τα χρώματα της Ελλάδας.
Οι Ζωγράφοι που έλαβαν μέρος στην 22η Διεθνή Έκθεση του Ομίλου ήταν: η κα Έλενα Ζαντρέϊκο (Ελλάδα), η κα Ναταλία Πιλιτσίδη (Ελλάδα), η κα Maria Bereznicka Przelecka (Πολωνία), ο κ. Benedykt Kroplewski (Πολωνία), η κα Wiktoria Tolloczko Tur (Πολωνία), ο κ. Vladimir Gladkov (Λευκορωσία), ο κ. Peter Pollag (Σλοβακία), η κα Elena Temelkova (Βουλγαρία),  ο κ. Tzvetan Stoyanov (Βουλγαρία), η κα Asia Uzyakova (Ρωσία) και  ο κ. Yuri Pavlov (Ρωσία).
Σε κοινή δήλωσή τους ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου κ. Ξενοφών Λαμπράκης παρουσία του Πρέσβη της Πολωνικής Δημοκρατίας κ. Maciej Krych  και  του Υπεύθυνου Πολιτιστικών της Πρεσβείας τόνισαν «Η Ελλάδα, η Ρωσία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Λευκορωσία και η Σλοβακία ενώθηκαν μέσα από την Τέχνη αποδεικνύοντας πως ο διάλογος του Πολιτισμού των Λαών δεν αποδίδει μόνο μία υψηλής αισθητικής Καλλιτεχνική σύμπραξη αλλά αγγίζει και τις ψυχές όλων μας».
Την 22η Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου