Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ



Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, οι καθηγητές της ελληνικής γλώσσας, Γεωργοβρεττάκου Ματίνα και Παναγιώτου Βινιέρης, διοργάνωσαν ένα διαδραστικό σεμινάριο πριν από λίγες ημέρες στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS, όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (στον Κεραμεικό, Πειραιώς 73) με θέμα: «Μαθαίνω την ιστορία  της Ελληνικής γλώσσας».
Το Σεμινάριο απευθυνόταν σε μαθητές όλων των τμημάτων της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού (αρχάριοι, μέσοι και προχωρημένοι) και τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού ICOMOS.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA), για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε δήλωσή του τόνισε: «στόχος του σεμιναρίου ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας ανά τους αιώνες. να συνειδητοποιήσουν την οικουμενικότητά της και τη συμβολή της στις επιστήμες. συνειδητοποίησαν το γλωσσικό πλούτο της ελληνικής γλώσσας και κατανόησαν τη χρησιμότητα της ορθογραφίας και του τονισμού».
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Ο καημός κάθε γυναίκας | Έρικα Γιονγκ | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 127 Τίτλος: Ο καημός κάθε γυναίκας Συγγραφέας: Έρικα Γιονγκ ISBN: 978-960-208-536-3 Σχήμα: 14 x 21 εκ....