Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο Δημήτρης Καρατζιάς ανέβασε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη… (και πολύ καλά έκανε)



Χθες βράδυ είχαμε την τιμή να βρεθούμε στην πρεμιέρα της «Πνιγμονής». Μια αληθινή δραματική ιστορία που διαδραματίζεται στη γειτονική μας χώρα. Ο πολυτάλαντος Δημήτρης Καρατζιάς, μετά από τις περσινές επιτυχίες του, είχε μια πολύ ευρηματική και έξυπνη ιδέα! Μετέφερε το έργο Το Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα του Federico Garcia Lorca στην Ανατολική Τουρκία του 2013 χωρίς να είναι αντιγραφή ή φωτοτυπία. Μια συντηρητική χώρα με παλιές παραδόσεις και ακόμα πιο αρχαίους κανόνες. Ένα επαρχιώτικο σπίτι βυθισμένο στο πένθος. Μια αυστηρή μάνα, μόνη, να προσπαθεί να ορθοποδήσει και να διατηρήσει την τάξη και την ηθική στο σπίτι της. Οι κόρες της αισθάνονται, και είναι εγκλωβισμένες και σε όλη τη διάρκεια του έργου προσπαθούν  να βρουν με οποιοδήποτε τρόπο την ελευθερία τους. Μια ατμοσφαιρική παράσταση που όμοιά της έχουμε να δούμε χρόνια. Τα μελό στοιχεία απουσίαζαν. Οι πρωταγωνίστριες υποστήριζαν και με το παραπάνω αυτό που αγαπούν να κάνουν και μπράβο τους. Δεν βαρεθήκαμε, ούτε υπήρχε η ταμπέλα «και τώρα θα δείτε ένα δράμα, παρακαλώ βγάλτε τα χαρτομάντιλα». Εγώ έκλαιγα συνέχεια (και κλαίω πάρα πολύ δύσκολα πιστέψτε με). Το πρόγραμμα των παραστάσεων στο Vault έχει ανακοινωθεί για τον φετινό χειμώνα και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η μία παράσταση θα είναι καλύτερη από την άλλη. Καλό είναι να τις δείτε όλες.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. Κείμενο και σκηνοθεσία Δημήτρης Καρατζιάς. Βοηθός σκηνοθέτη Δήμητρα Κολλά. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση Μάνος Αντωνιάδης. Σκηνικά και επιμέλεια κοστουμιών Σίμος Παπαναστασόπουλος. Φωτισμοί Βαγγέλης Μούντριχας. Επιμέλεια κίνησης Βιβή Ρωμανά. Φωτογραφίες – teaser παράστασης Βασίλης Μεντόγιαννης. Παραγωγή καλλιτεχνικές επιχειρήσεις BackUp.

Πρωταγωνιστούν: Αθηνά Τσιλύρα, Γιάννα Σταυράκη, Θεοδώρα Σιάρκου, Κική Μαυρίδου, Αλεξάνδρα Ούστα, Νίκη Αναστασίου, Ειρήνη Σταματίου, Μελισάνθη Μαχούτ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 18:00

VAULT THEATRE Μελενίκου 26 Βοτανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Η χίμαιρα του Σεμπαστιάνο Βασάλι | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 85 Τίτλος: Η χίμαιρα Συγγραφέας: Σεμπαστιάνο Βασάλι ISBN: 978-960-208-434-2 Σχήμα: 12 x 18 εκ. Σελ...