Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

VINTAGE ΒΙΒΛΙΑ μόνο στο Χαρτόραμα!



Βιβλιοφάγος ήμουνα πάντα. Όχι επειδή είμαι συγγραφέας αλλά επειδή γουστάρω να διαβάζω. Κατά προτίμηση Έλληνες συγγραφείς. Κατά προτίμηση αυτούς που δεν διαφημίζονται. Ένα βιβλίο δεν σημαίνει ότι τα σπάει επειδή διαφημίζεται παντού. Υπάρχουν αμέτρητα βιβλία που είναι πάρα πολύ καλά κι ας μην είναι διάσημος ο συγγραφέας ή ο τίτλος του βιβλίου του. Στη γειτονιά μου υπάρχει ένα μεγάλο βιβλιοχαρτοπωλείο, το Χαρτόραμα. Έχει bazaar και βρίσκεις βιβλία τα οποία είναι σπάνια διότι οι εκδοτικοί έχουν βάλει λουκέτο οπότε δεν υπάρχουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Οι τιμές είναι 3, 5 και 7 ευρώ. Γαμώ; Αγόρασα τρία, τα διάβασα και σας τα προτείνω:

ΤΑ 101 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ. ALLAN LAZAR, DAN KARLAN, JEREMY SALTER. Μετάφραση: Βαγγέλης Χαρισόπουλος. Σελίδες 347, εκδόσεις intro books.
Ένα άκρως διασκεδαστικό βιβλίο που δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. 101 διάσημοι ήρωες που το μόνο κοινό τους είναι ότι είναι φανταστικοί. Π.χ. Ωραία Ελένη (ολόκληρος πόλεμος για την πάρτη της γκόμενας), Αι – Βασίλης (μακριά από παιδάκια παρακαλώ), Ηρακλής, Πήτερ Παν, Μπάτμαν, Το τέρας του Λόχ Νες. Οι συγγραφείς κάνανε ολόκληρη έρευνα για τα πιο σημαντικά πρόσωπα τα οποία, ενώ δεν υπήρξαν άνθρωποι, επηρέασαν, κατά πόσο πως και γιατί, ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αλλά με τέτοιο έξυπνο χιούμορ που καλό θα είναι την ώρα που το διαβάζεις να μην υπάρχουν άλλοι τριγύρω. Θα γελάς ασταμάτητα και θα σε πούνε τρελό (το μόνο σίγουρο).

ROCK STARLET. STEWART LEWIS. Μετάφραση: Μαρία Σκαμάγκα. Σελίδες 538. εκδόσεις intro books.
Το βιβλίο είναι η βιογραφία ενός τραγουδιστή η οποία αν γινόταν ταινία στο Hollywood θα έκοβε αμέτρητα εισιτήρια. Ο Τζάκσον Πούλ είναι ένας άγνωστος μουσικός που προσπαθεί για χρόνια να υπογράψει συμβόλαιο με μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η σεξουαλική του ταυτότητα. Είναι gay. Όταν φτάνει η μαγική στιγμή να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους να επενδύσουν στο ταλέντο του, του υπόσχονται πως θα τον κάνουν αληθινό star αρκεί να μείνει κρυμμένος «στην ντουλάπα». Μία πολύ όμορφη ιστορία από την οποία μαθαίνεις πως στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να είσαι ο εαυτός σου.  

ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ και άλλες ιστορίες. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ. Σελίδες 157. εκδόσεις intro books.    
Τσόντες, χρυσόψαρα, φοιτητικά εστιατόρια. Παχύσαρκοι, εκτυπωτές, προσχεδιασμένες αυτοκτονίες. Χυλόπιτες, συναυλίες, γερασμένα στερεοφωνικά. Το χωριό και η πόλη. Το δικαίωμα στο λάθος. Αυτός είναι ο κόσμος των ανά χείρας 15 διηγημάτων του Γιάννη Παλαβού. Η γραφή του συγγραφέα αντλεί από τον Μπουκόφσκι και τον Γούντι Άλεν ως τον Φερνάντο Πεσσόα και τον Έτγκαρ Κέρετ. Τα διηγήματά του δεν είναι κλασική λογοτεχνία. Αλλά μια μέρα θα γίνουν κλασικά. Ή λογοτεχνία… Ορισμένες από τις ιστορίες έχουν φιλοξενηθεί στα περιοδικά Εντευκτήριο και (Δε)κατα και στο συλλογικό τόμο Tales from the City, stories from the Sea. Η εικονογράφηση είναι του Σόλων Χουλιάρα. Το βιβλίο μου αρέσει πάρα πολύ επειδή δεν είναι καθόλου κουραστικό και οι σελίδες γλιστράνε μέσα από τα χέρια μου. Με τον Γιάννη κάναμε παρέα. Πίναμε καφέδες, μιλούσαμε για διάφορα θέματα που μας απασχολούσαν αλλά κυρίως για τη δημιουργική γραφή. Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο εγώ ζούσα στη Θεσσαλονίκη και έγραφα σε μια εφημερίδα. Με βοήθησε πολύ… ας είναι πάντα καλά κι ευτυχισμένος. Το βιβλίο λέει, πολύ.-  

Βιβλιοχαρτοπωλεία Χαρτόραμα: ΝΙΚΑΙΑ, Χρ. Σμύρνης & Ιερολοχιτών 62, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, Πελασγίας 25, ΝΙΚΑΙΑ, Ανακρέοντος 5 – 7, ΑΧΑΡΝΑΙ, Πάρνηθος & Αριστοτέλους, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, Λ. Δημοκρατίας 9, ΓΑΛΑΤΣΙ, Αγ. Γλυκερίας 16.
http://www.hartorama.gr      e-mail: info@hartorama.gr  

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου   Μια φορά ήταν ο κ...