Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΕΡΜΗΣ ο απόλυτος star…



Δεν είναι ένας παραδοσιακός ταχυδρόμος, δεν μεταφέρει φακέλους με παπάκι, δεν είναι κουτσομπόλης και να διαδίδει στη γειτονιά ότι πιάνει το αυτί του. Είναι ένα μικρό κουτάβι. Ορφανό. Έχει 8 αδέρφια. Η μάνα εξαφανίστηκε. Ο πατέρας επίσης. Άκαρδοι γονείς. Κοιμούνται χωρίς τύψεις κι ενοχές;

Ο Ερμής είναι δίδυμος. Γεννήθηκε 14 Ιουνίου στη Νικήτη Χαλκιδικής. Εμείς πήγαμε διακοπές. Ένα βράδυ ήμασταν για ποτό σε ένα ξενοδοχείο με απίστευτη θέα. Ο αδερφός του Ερμή φάνηκε να γουστάρει την παρέα μας. Αγκαλιές, παιχνίδια, πατατάκια με ρίγανη. Ο σερβιτόρος μας είπε ότι έχει κι άλλα μικρά αδερφάκια που ψάχνουνε για ένα ζεστό σπίτι. Λίγη αγάπη και τίποτα άλλο. Μας έδωσε το κινητό του ιδιοκτήτη.

Κανονίσαμε ραντεβού την επόμενη μέρα. Αν παίρναμε κοριτσάκι θα το βγάζαμε Βουρβουρού (το μέρος που κάναμε διακοπές). Τελικά πήραμε αγοράκι. Και τον βγάλαμε Ερμή. Δεν τον διαλέξαμε… μας διάλεξε. Δεν ξεκόλλαγε από πάνω μας. Μετά από δυο μέρες τον πήραμε μαζί μας για την Αθήνα. Το πώς του βρήκαμε κλουβάκι είναι ένα άλλο θέμα.

Ο Ερμής είναι διασταύρωση κανίς τεριέ. Είναι λευκός με γκρίζες ρίγες. Είναι σκέτη γλύκα. Είναι αληθινό αστέρι. Μέσα στο τρένο δεν πέρασε απαρατήρητος. Στο φέρι μπότ για Σαλαμίνα μάζεψε όλα τα βλέμματα.

Ο μικρός Ερμής έχει δικό του σπίτι. Και γονείς οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να είναι πραγματικά ευτυχισμένος.

Πάρε κι εσύ ένα κουταβάκι, μπορείς. Μπορείς να σκέφτεσαι και κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό σου.

Καλό βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου