Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

διαβά ΖΩ !!!



Συνέχεια, ασταμάτητα, παντού, πριν κοιμηθώ, με τον καφέ μου το πρωί, στο μετρό, στο τρένο, στο λεωφορείο, στο παγκάκι του πάρκου πιο κάτω από το σπίτι μου. Η απορία στο κεφάλι μου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Στο Γυμνάσιο ήμουνα ο χειρότερος μαθητής της τάξης και το Λύκειο το παράτησα. Τώρα γράφω: ημερολόγιο, στο σημειωματάριο, διηγήματα, σκέψεις κι ένα μυθιστόρημα από το 2006!!!! Ευτυχώς είναι (σχεδόν) έτοιμο. Το πρώτο μου βιβλίο κυκλοφορεί και αυτό με κάνει ευτυχισμένο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με το βιβλίο μου. Να δύο ξεχωριστά βιβλία που αξίζει να διαβάσεις:

Victoria Hislop Ο Τελευταίος Χορός (εκδόσεις διόπτρα)

Μετά από τρία best seller ( Το νησί, Ο γυρισμός, Το νήμα) η διάσημη συγγραφέας επιστρέφει με μια συλλογή με μικρές, αλλά γεμάτες εικόνες, ιστορίες εμπνευσμένες από την Ελλάδα. Όμορφες και συνάμα γνώριμες εικόνες όπως: Η ζωή στην επαρχία, οι βεντέτες, ένας νεαρός παπάς σε ένα μικρό χωριό, το παραδοσιακό καφενείο αλλά και η άσχημη πλευρά στο κέντρο της Αθήνας, με πορείες, ματ, αναρχικούς να καίνε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη πλατεία Συντάγματος. Ναι, είναι αλήθεια. Η χώρα μας μπορεί να πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο αλλά υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν είναι Έλληνες, που την αγαπάνε και την επισκέπτονται συνέχεια... Το υπέρ: δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου, το κατά: είναι μόνο 206 σελίδες οπότε θέλεις κι άλλο.

Αλεσσάντρο Ντ’ Αβένια Λευκή σαν το γάλα, κόκκινη σαν το αίμα 

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για τον κρυφό έρωτα δύο εφήβων. Ο Ιταλός συγγραφέας, σε αυτό το πρώτο του βιβλίο, παρουσιάζει με έναν ιδιαίτερο και ταξιδιάρικο τρόπο τη ζωή του Λέο και τον έρωτά του για τη Μπεατρίτσε. Δεν είναι καθόλου βαρετό σαν ανάγνωσμα, επειδή ο ανεκπλήρωτος έρωτας δύο εφήβων δεν γίνεται ποτέ βαρετός και στο φινάλε όλοι μας υπήρξαμε κάποτε έφηβοι και όλοι μας ερωτευτήκαμε. Δεν καταφέρνω να κοιμηθώ. Είμαι ερωτευμένος, κι όταν είσαι ερωτευμένος, το λιγότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να μη σου κολλάει ύπνος. Το βιβλίο έγινε εκδοτικό φαινόμενο στην Ιταλία και μεταφράζεται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Σελίδες 299. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Διάβασες κάτι και σου άρεσε πολύ;
Στείλε τις εντυπώσεις σου στο i-kostas@hotmail.com
  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου   Μια φορά ήταν ο κ...