Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΞΟΔΕΥΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΑΙ



Είπαμε είμαστε Έλληνες… και η Ελληνική γλώσσα είναι η πλουσιότερη του κόσμου… γι’ αυτό από εδώ και πέρα κομμένα τα εγκλέζικα! Άλλωστε ο τίτλος μου είναι πιο πρωτότυπος από το να έγραφα shopping therapy. Βρίσκεις; Τσου; Πρόβλημά σου…

Πήραμε το λεωφορείο χαρούμενοι να κατέβουμε στο κέντρο της Αθήνας, να πάρουμε αμπάριζα τα μαγαζά τώρα που έχουνε εκπτώσεις. Την Τετάρτη είναι η παρουσίαση του βιβλίου μου και όπως καταλαβαίνεις επιβάλλεται να κάνουμε τη διαφορά…

Ξέραμε ακριβώς τι θέλαμε: να ψωνίσουμε και όχι να ψωνιστούμε. Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 5 αγόρια (?) μέσα στο ασανσέρ. Εμείς δεν φοράμε αρώματα το καλοκαίρι. Δεν τα σηκώνει το δέρμα και η εποχή. Οι άλλοι δυστυχώς ναι, φορούσαν αρώματα…

Σε ολόκληρο τον όροφο γκόμενα δεν έβλεπε το μάτι σου ούτε με μεγεθυντικό φακό. Άλλα αγόρια θέλανε να ψωνίσουν ρούχα και άλλα… τέλος πάντων. Ο υπάλληλος ευγενέστατος και κεφάτος και πολλά άλλα. Η ποικιλία μεγάλη, οι τιμές πολύ χαμηλές (5 τα μπλουζάκια 10 οι βερμούδες). Βάζαμε βγάζαμε και τούμπαλιν. Ωραία περνούσε η ώρα.

Στη συνέχεια περάσαμε απέναντι και αφού κάναμε ένα τσιγάρο μπήκαμε σε άλλο κατάστημα. Εκεί υπήρχανε κορίτσια κι αυτά ευγενέστατα επίσης. Νομίζω είναι στον χαρακτήρα τους οι καλοί τρόποι, γιατί να παίρνουν ένα χιλιάρικο το μήνα δεν παίζει με τη καμία. 

Ο Μιχάλης είχε βρει τα από κάτω και ψάχναμε το από πάνω. Εγώ ακριβώς το αντίθετο. Ένα μπλουζάκι πολύ ουάου θα έλεγα βρήκα αλλά που να βρω βερμούδα στο νούμερό μου. Τα είχανε εξαφανίσει όλα!

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε και τρίτο μαγαζί αλλά οι εκπτώσεις ήτανε του κώλου (30, 40, 50 γιούρος) και στο τέταρτο μια γλυκύτατη δεσποινίδα με βοήθησε να βρω τη βερμούδα που ήθελα. 

Όπως καταλαβαίνεις τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και οι καταχρήσεις γενικότερα δεν είναι η λύση στο να σε βοηθήσουνε να βρεις το αδιέξοδό σου.

Ναι μεν η καθημερινότητα είναι βαρετή και σε κουράζει αλλά υπάρχουνε μικρά πραγματάκια που μπορείς να τα κάνεις με τον καλύτερό σου φίλο αν δεν έχεις γκόμενα/γκόμενο ή και γιατί όχι και μόνος/μόνη σου.    
   
S.O.S ΔΕΝ είναι απαραίτητο να έχεις το πορτοφόλι γεμάτο με πιστωτικές και να ντύνεσαι από πάνω μέχρι κάτω με ακριβές μάρκες. Αυτά  τα κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν προσωπικότητα και στυλ και κάνουν ακριβώς ότι βλέπουν στη τηλεόραση… (για να μη πω τίποτα χειρότερο)

Καλές εκ ΠΤΩΣΕΙΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου