Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Το Γαλάτσι έχει τα πάντα… εκτός από Μετρό

Ανηφορίζεις τη Γαλατσίου με το ποδήλατο ή με τα πόδια και τρως λίγη κίνηση στη μάπα σε συνδυασμό με μπόλικο καυσαέριο αλλά λες δεν γαμιέται παντού κίνηση έχει, εδώ θα με πειράξει;

Είναι κέντρο απόκεντρο... γειτονιές με τη κλασσική έννοια δεν υπάρχουν. Πράσινο, πάρκα, πλατείες βλέπεις παντού. Οι κάτοικοι δεν μιλιούνται μεταξύ τους... όχι επειδή έχουνε περίοδο αλλά επειδή δεν γνωρίζονται.

Από το
Rex περνάνε 2 λεωφορεία: το 608 που βλέπεις μέσα όλα τα ηνωμένα έθνη και το 622 που σε πάει από την Αγίας Γλυκερίας. Η Αγία Γλυκερία είναι η μοναδική εκκλησία σε όλη την Αττική γι’ αυτό και στη γιορτή της γίνεται το αδιαχώρητο. Στη Βείκου βρίσκεις ότι γουστάρεις.
Σούπερ μάρκετ, καφετέριες, τράπεζες, είδη δώρων, καταστήματα ρούχων και άλλα πολλά...
πιο πέρα (ένα τσιγάρο δρόμος) βρίσκεται το άλσος Βείκου. Μπορείς να πάς για τρέξιμο, για τένις, για μπάλα, για ποδήλατο, έχει και θερινό σινεμά και κολυμβητήριο και θέατρο απ' όλα. Αμέ!

Δέκα λεπτά από εκεί βρίσκεται το ΟΑΚΑ... και μετά η Κηφισίας.
Δεν έχει μουσεία... ούτε πινακοθήκες... ούτε μπουζούκια... αλλά έχει πολλά πολλά σουβλατζίδικα.
Επίσης υπάρχει μια μπυραρία και ένα οριεντάλ καφέ με ναργιλέδες.
Πολύ μεγάλες πολυκατοικίες και πολύ φθηνά ενοίκια... πρόσεξε πριν κάνεις τη κίνηση να μάθεις αν στον παρακάτω όροφο υπάρχει ένα μούλικο που παίζει κάθε μέρα πιάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Η χίμαιρα του Σεμπαστιάνο Βασάλι | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 85 Τίτλος: Η χίμαιρα Συγγραφέας: Σεμπαστιάνο Βασάλι ISBN: 978-960-208-434-2 Σχήμα: 12 x 18 εκ. Σελ...